Last news in Fakti

9 Януари, 2021 23:58 1 418 3

Милан се върна към победите

  • леао-
  • var-
  • дузпа-
  • кесие-
  • милан-
  • торино

"Росонерите" победиха Торино с 2:0

Милан се върна към победите - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът Милан срази у дома Торино с 2:0 в среща от 17-ия кръг в Серия "А" и увеличи аванса си на върха. Попаденията отбелязаха Рафаел Леао (25) и Франк Кесие (36-дузпа). След лечение на контузия Златан Ибрахимович бе на резервната скамейка на "росонерите" и в 85-ата минута се появи в игра на мястото на Леао.

Домакините имаха инициативата от самото начало, но Тонали и Тео Ернандес не показаха точен мерник. В 25-ата "росонерите" организираха много добра атака, при която Диас асистира на Рафаел Леао и младият португалец се разписа с шут по земя. В 33-ата минута Диас падна в противниковото наказателно поле след контакт с Белоти, а съдията внимателно прегледа ситуацията чрез VAR и посочи бялата точка. Франк Кесие пък превърна дузпата в гол.

В 43-ата минута Родригес от гостите опита късмета си от пряк свободен удар и топката се удари в напречната греда. В добавеното време на първата част домакините направиха опасна контраатака, но Сиригу спаси удара на Кесие.

След почивката в 50-ата минута съдията даде дузпа и за Торино, но след намесата на VAR отмени решението си. В 60-ата минута накуцващият Диас беше заменен от Чалханоглу, а в 72-ата Белоти отправи удар с глава след центриране от корнер, но право в ръцете на Джанлуиджи Донарума. До края на мача "росонерите" не допуснаха изненада и си спечелиха пълния актив от точки.

С успеха си Милан събра 40 точки и води с 4 пред градския съперник Интер, който е с мач по-малко. Торино е на 18-ата позиция в опасната зона с 12 точки.

По-рано през деня Аталанта спечели с 4:1 при визитата си на Беневенто, а Дженоа срази с 2:0 гостуващия Болоня.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мухълист

    1 3 Отговор
    Браво на Мухлян, след някоя друга петилетка може и да влезнат в топ 3

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Baba бона

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мухълист":

    Г. е. йзер.