18 Януари, 2021 20:05 2 266 1

Ботас: Няма да прибегна до психологически игри с Хамилтън

  • ботас-
  • хамилтън-
  • психологически игри-
  • mercedes-
  • формула 1

"Розберг победи Люис с тези прийоми, но аз не съм такъв", заяви пилотът на Mercedes

Ботас: Няма да прибегна до психологически игри с Хамилтън - 1
Снимка: БГНЕС

Валтери Ботас продължава да упорства и не иска да прибегне до успешната тактика, с която Нико Розберг успя да победи тогавашния му съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън през 2016 година. Германецът не остави и за миг Люис да се чувства комфортно от първата свободна тренировка до финала на сезона. Нико успя да прехвърли напрежението върху седемкратния световен шампион и го победи в собствената му игра, спечелвайки първата си световна титла, а след няколко седмици обяви оттеглянето си от Формула 1.

„Много хора ме съветват да подходя като Нико Розберг и ги разбирам. Неговата тактика бе единствената, която до този момент е сработила. Да, той победи Хамилтън в директен двубой на съотборниците в Mercedes. Аз обаче не съм Розберг, а напълно различен човек и ще продължа да се боря честно и открито на пистата без скрити ходове и психологични войни" коментира Ботас.

"В същото време много добре знам, че в нашия спорт няма да получа безброй много шансове да го победя. Знам, че трябва да успея още тази година“, завърши финландецът.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    6 5 Отговор
    Не ми се вярва германски тим да прецака Шумахер и да направят монкий 8 кратен шампион. Ще го резнат и ще стане като с Розберг. Ботас беше послушно момче и ще си получи титлата тоя сезон. В дебютния си сезон 2-3 пъти се блъскаше в коли на Ферари като буквално ги обезглави. Райконен го отнесе най-много от тоя.