30 Януари, 2021 10:56 1 336 1

Лудогорец продължава лютата битка за подписа на кипърски нападател

  • сотириу-
  • битка-
  • трансфер-
  • подпис-
  • конкуренция-
  • арис-
  • лудогорец-
  • астана

Българският шампион срещна жестока конкуренция в лицето на гръцкия Арис

Лудогорец продължава лютата битка за подписа на кипърски нападател - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Лудогорец прави всичко възможно да привлече нов нападател. А приоритет е кипърецът Пиерос Сотириу. Сделката се считаше за сигурна, като дори се предполагаше, че шампионите ще платят 800 хил. евро за правата му. В последните дни обаче за подписа на Сотириу се е появила много сериозна конкуренция. Гръцкият Арис е извадил сходна сума, като тази, която дава Лудогорец, пише изданието Newsit.gr.

Проблемът обаче става по-сериозен, защото освен гърците и българите, на хоризонта са се появили и други клубове, които са предложили дори повече пари. Това означава, че ако родният първенец иска да вземе тарана на Астана, ще трябва да вдигне мизата или да го изкуши по някакъв друг начин. Само преди година Сотириу е купен от Копенхаген за 2 млн. евро. Преди това пък датчаните го взимат от АПОЕЛ (Никозия) за 2,5 млн. евро. А сега цената му е спаднала драстично.

Лудогорец спешно търси нов таран, защото в момента разполага единствено с ветерана Клаудиу Кешерю и с младока Димитър Митков. Все пак добрата новина е, че Ихинио Марин се възстановява по-бързо от очакваното и дори вече тренира на облекчен режим. Испанецът обаче със сигурност ще пропусне поне първите мачове от пролетния полусезон, като ще е готов най-рано за плейофите в първенството.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 эснс

    2 1 Отговор
    не пишете възраста му защо пак е любимата за лудогорец предпенсионна/футболна/ около 30 годишен е този кипърец???