Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 17:27 2 404 3

Серина Уилямс: Историята на Цвети Пиронкова е страхотна!

  • уилямс-
  • подкрепа-
  • история-
  • съперничка-
  • австралия-
  • мелбърн-
  • пиронкова

"Винаги я подкрепям", заяви бившата номер 1 в света

Серина Уилямс: Историята на Цвети Пиронкова е страхотна! - 1
Снимка: БГНЕС

Бившата №1 в света Серина Уилямс се изказа много ласкаво за Цветана Пиронкова, с която ще играе в осминафиналите на турнира на твърди кортове Yarra Valley Classic в Мелбърн с награден фонд 442 020 долара. Носителката на 23 титли от Големия шлем се класира за третия кръг на надпреварата след категорична победа с 6:1, 6:4 над представителката на домакините Даря Гаврилова, а най-добрата българска тенисистка обърна поставената под №9 в основната схема и №32 в света Дона Векич от Хърватия за успеха с 1:6, 6:4, 6:2.

39-годишната американка, която в момента е 11-а в класацията на WТА, има пет победи в пет изиграни мача срещу Пиронкова. За последно двете се сблъскаха в четвъртфиналите на US Open на 9 септември миналата година, когато Уилямс спечели с 4:6, 6:3, 6:2. Впоследствие те трябваше да се срещнат и на "Ролан Гарос", но Серина се отказа заради контузия.

“За мен е важно да виждам какво прави тя и какво правя аз и какво можем да направим, за да сме и двете по-добри. Винаги я подкрепям. Нейната история е страхотна. Тя е прекрасен човек“, заяви Серина Уилямс по адрес на Пиронкова.

Относно победата над Гаврилова, американката заяви: “Хубаво е да съм отново тук. Бях спокойна и просто се опитвах да направя нещата, върху които работих. Това беше добър мач за мен. Изобщо не беше лесно. Имаше много разигравания и много движение, тя е оттук, така че бе трудно да играя срещу нея."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    9 0 Отговор
    ЦВЕТИ ПИРОНКОВА е супер тенисистка❤❤❤👍👍👍👍👍👍👍👍💖
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    Огромния талант може да се развива,дори при прекъсната състезателна дейност!Преди прекъсване на състезателна дейност е била психически преуморена от тенис,а самото Майчинство и е дало,дълбочина на виждането и за ИГРАТА!Като ви казвам,че е Супер силна не си говоря на шапката,а просто ви давам пари,ако имате сърце да рискувате!Колкото и да ви е чудно,Пиронкова има по добър Тенис от СЕрина и само Психическата и неустойчивост на Ниво Среща със Серина може да спаси американката от Загуба!Лично на такъв мач не залагам,но при залог търся Високия коефициент, изненадата при равностойни противници!

    Коментиран от #3

  • 3 РАДИО ЕЛТО

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    прав си господине