Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 11:01 2 665 16

Жалко! Пиронкова не успя да се противопостави на Серина Уилямс

  • уилямс-
  • пиронкова-
  • турнир-
  • отпадане-
  • загуба-
  • тенис

Американката спечели с 6:1; 6:4

Жалко! Пиронкова не успя да се противопостави на Серина Уилямс - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби двубоя си срещу Серина Уилямс от 3-ия кръг на турнира в Мелбърн. 39-годишната американка надделя с 6:1, 6:4 за час и 14 минути игра. Загубата е шеста за Цвети от шест мача помежду им.

Пловдивчанката изигра слаб първи сет, но във втория даде всичко от себе си и държа интригата до последно. Все пак с пробив при 5:4 в своя полза Уилямс нанесе първо поражение за сезона на българската тенисистка.

Първи сет
За съжаление, още в първия си сервис-гейм Цвети трябваше да защитава точка за пробив след два сбъркани бекхенда и една грешка от форхенд. Първият начален удар не влизаше достатъчно и Серина успяваше да провокира разиграване с агресивни бекхенди, които в крайна сметка ѝ донесоха успех и тя поведе с 0:1.

Страхотен ретур-уинър от задната страна на ракетата на Пиронкова ѝ позволи да стигне до 30-30, но тогава дойде първият ас на американката по диагонала в полето за равенство. Цвети отново вкара чудесен ретур, но пропусна воле до мрежата пред празен корт - 0:2. Пловдивчанката успя да намали изоставането си в следващия гейм, в който вкара повечето си първи сервиси - 1:2.

Серина ползваше по-къси диагонали от бекхенд и чрез тях печелеше разиграванията дори когато първият начален удар не вършеше работа. Още един ретур-уинър от бекхенд все пак напомни за класата на Пиронкова, но тя продължаваше да губи - 1:3. Нови две грешки от двете страни на ракетата доведоха до 0-30, след което Уилямс направи уинър от форхенд за три шанса за пробив.

Той стана факт и резултатът набъбна още повече в полза на 23-кратната шампионка от "Шлема". Два сбъркани форхенда на Цвети, плюс забележителни уинъри от бекхенд и форхенд на американката направиха 1:5.

Неточностите на Пиронкова не спираха и опонентката ѝ стигна до два сетбола, от които бързо се възползва, за да затвори първия сет - 1:6 за 29 минути.

Втори сет
Серина направи още един ас и два форхенд-уинъра, за да поведе с 0:1. Цветана със сигурност трябваше да търси подобряване на първия сервис, който досега бе с едва 45% успеваемост. Между другото, същото донякъде важеше и за Уилямс, но тя рискуваше повече с второто си подаване. Пловдивчанката се озова отново в беда при 0-30 на свое подаване и пореден сбъркан бекхенд, но все пак вкара гейма в дюс, демонстрирайки много добра защита от основната линия. След още две равенства българката се пребори за първото изравняване на резултата в мача до момента - 1:1.

Уилямс успя да вземе подаването си отново, без да бъде поставена под по-голямо напрежение - 1:2. Цвети реализира третия си уинър за 30-15, но след това трябваше да отразява брейк-бол, с който се справи отлично. Впоследствие и първият сервис влезе в употреба за ново равенство - 2:2.

Българските фенове по трибуните на "Маргарет Корт Арина" се посъживиха, когато Пиронкова поведе с 15-30, като в последните десетина разигравания Уилямс повиши броя на грешките си. Независимо от това обаче отново не се стигна до шанс за пробив на нашата тенисистка и резултатът стана 2:3.

Цвети значително повиши процента си на първи сервис - 83 - с което успя сравнително бързо и безпроблемно да вземе подаването си за 3:3. Уилямс бе дори по-убедителна от начален удар с 90% успеваемост и още по-бързо добави гейм на сметката си (на нула) за 3:4. Пловдивчанката продължи с лесно спечелените точки зад първи сервис (вкара и първи ас) и запази интригата в сета - 4:4. С втори пореден сервис-гейм на нула обаче Серина се доближи до спечелването на мача при 4:5.

Цвети трябваше да защитава два мачбола още на свое подаване, след като опонентката ѝ увеличи агресията в ударите си. Нашата първа ракета обаче се справи с начинанието чрез уинъри, а впоследствие отрази още една точка за пробив. Публиката скандираше в подкрепа на Пиронкова, която отново не се пропукваше под напрежението, само че от четвъртия си опит вече Серина успя да затвори мача в своя полза - 1:6, 4:6 за 74 минути игра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Колев Вандала

    0 3 Отговор
    В превод - Жан Клод ван Дам,българче..
  • 2 Кирил Георгиев

    26 2 Отговор
    Браво Цвети, жалко че, имаме толкова малко българи с които можем да се гордеем както с теб. Пожелавам ти много здраве и късмет.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бачо Киро

    19 3 Отговор
    Е па нормално, кат дават на мъже да участват в женски турнир ...
  • 5 Фен

    1 4 Отговор
    Ами,чи класа няма как-ама и тази на 49 пък,а де!
  • 6 Елвгантно жигули срещу

    4 1 Отговор
    Булдизер?!?!?!!
  • 7 CFC

    3 16 Отговор
    Наща мухла никога няма да може срещу Серина.....просто двете са от други планети...

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Реалист

    5 4 Отговор
    Казах че черната пантера ше разкъса цветето й:) ентусиастите бяха много ама, с цвете срещу пантера не може:)
  • 9 Дидо

    6 3 Отговор
    Серина е терминатор
  • 10 мими

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "CFC":

    Да,едната е от Аноболовата планета,другата от Земята!
  • 11 Мъдрият

    7 3 Отговор
    Че кой е мислел, че ще я победи?

    Само нелогично разсъждаващ човек, може да гопомисли това!

    Евентуално може да я победи на шах, тенис на маса, крикет и други подобни спортове.

    А да, може да я победи, и ако Серена се самоконтузи и откаже.

    Но Пири, не се отчайвай! Скоро Серена ще се пенсионира и повече няма да те бие!
  • 12 Курумпе

    7 1 Отговор
    Това е нивото - даже добре че и Пирончето крепи фронта на магия..
    Нулева спортна политика - тотално болни и безхаберни деца и политици...Никакви специалисти във нищо, а чакаме спорт.., че даже и световни успехи!?- Луда работа, то с трици , маимуни ловят в Бг вече 30години..СВЪРШИ , това със спорта беше...сега е ИМИТАЦИЯ, както и всичко в живота ни!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 1111

    3 0 Отговор
    Браво на Пиронкова! Това е тенис на високо ниво и напред в турнира.
    Серина няма да коментирам.
  • 15 Waffen SS

    4 2 Отговор
    Абе той Джошуа трудно ще й са противопостави на тая на ригна, пък какво останало за Пиронкова...
  • 16 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    СЕРЕНА Е ВЕЛИКА , НО Е НАПОМПАНА СЪС СТЕРОИДИ АМЕРИКАНКА - УАДА Е ПОД "БОТУША " НА САЩ !!! НАШАТА ЗВЕЗДА ТРЯБВА ДА СИ ПАЗИ И КОНЦЕНТРИРА СИЛИТЕ -----БЕЗ СТЕРОИДИ !!!!!!!!!!!