Last news in Fakti

17 Март, 2021 18:03 1 276 0

Кузманов със силно послание към съотборниците си в националния тим по тенис

  • кузманов-
  • съотборници-
  • послание-
  • тенис-
  • купа дейвис-
  • национален отбор

"Има неща в този живот, които са по-важни от победите или загубите на корта, а именно победите и загубите в живота", написа тенисистът ни в социалните мрежи

Кузманов със силно послание към съотборниците си в националния тим по тенис - 1
Снимка: БГНЕС

Националът ни за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отправи силно послание към своите съотборници в отбора на България.

Ето какво написа Мико:

"Има неща в този живот, които са по-важни от победите или загубите на корта, а именно победите и загубите в живота. Тези, които остават много дълго време вътре в нас, докато другите отдавна са ги изговорили и вече забравили. Тези, които променят ежедневието ти, тези които променят живота ти, тези които променят теб самия.. за по-добро или за по-лошо..зависи само от теб и от никой друг.

В нашия спорт днес си на върха, утре започваш отначало. Днес си най-добрия, утре си никой, защото започваш отново от нулата. Днес си победител и всички са с теб, утре си победен.. и сам.

Има неща в този живот, които са по-важни от победите и загубите на корта, а именно подкрепата, вярата и силата на един ОТБОР. Отбор, който преживя с мен огромния шок, който ми се стовари на плещите. Отбор, който не се усъмни в мен и за 1 секунда. Отбор, който подаде своето рамо, за да мога аз да се подпра за малко на него и да събера силите, които получих именно от това рамо. Отбор, който беше истински...и без който нямаше да успея да премина през трудността на живота в онзи трагичен за мен момент.

Ето за тези неща от живота, аз съм благодарен, защото победите се помнят дълго време, след това избледняват. Загубите се помнят още по-дълго време и след това още по-дълго време избледняват. Но тези неща..тези неща от живота се помнят ВИНАГИ и нито времето ги отмива, нито ги изтрива.

Благодаря ви, момчета ! За вярата, за силата и за това, че бяхме истински отбор ! Всеки един от нас е важна част от целия юмрук !

А победи ще има !

И на корта и в живота !".

Припомняме, че Кузманов прояви истинско мъжество и излезе да защитава цветовете на България срещу Мексико от Световна група II на Купа „Дейвис“, въпреки че в деня на първия мач баща му почина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА