Last news in Fakti

24 Март, 2021 19:55 1 451 1

ФИФА пак наказа жестоко Сеп Блатер

  • блатер-
  • наказание-
  • машинации-
  • финанси-
  • фифа

Бившият президент на футболната централа получи ново шестгодишно наказание

ФИФА пак наказа жестоко Сеп Блатер - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер получи второ шестгодишно наказание заради финансови машинации. Ударът по 85-годишния швейцарец идва само седем месеца преди изтичането на първото му шестгодишно отстраняване от футбола.

ФИФА обяви, че Комисията по етика е отстранила Блатер и бившия генерален секретар на организацията Жером Валке за шест години и осем месеца заради неправомерното разпределение на бонуси в размер на милиони долари. Двамата, на които предстои да застанат пред швейцарски съд за машинациите си като ръководители на световния футбол, ще започнат да изтърпяват новите си наказания след изтичането на настоящите.

Освен това те са глобени с 1 милион швейцарски франка (1,07 милиона долара), които трябва да бъдат изплатени в рамките на 30 дни. Не е ясно обаче по какъв начин световната футболна централа може да принуди двамата да платят своите глоби.

Блатер и Валке първоначално бяха отстранени от футбола съответно за шест и десет години. Първото наказание на бившия президент на ФИФА изтича през октомври, докато това на Жером Валке е валидно до октомври 2025 г.

В последно време Сеп Блатер е с разклатено здравословно състояние. През декември той беше приет в болница и поставен в изкуствена кома в рамките на една седмица, след като претърпя сърдечна операция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камен

    2 0 Отговор
    Кое му е жестокото. Трябва да е в затвора, хванат бе в измама на най-високо ниво, опетняване на футбола тотално.