Last news in Fakti

13 Април, 2021 15:27 1 725 4

Лудогорец пак е първенец в редовния сезон

  • лудогорец-
  • редовен сезон-
  • първо място-
  • efbet лига-
  • поредност

Разградчани оглавяват класирането преди плейофите вече пети пореден сезон

Лудогорец пак е първенец в редовния сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Въз основа на съботните резултати Лудогорец стана шампион на редовния сезон, до чийто край остават 3 кръга. С успеха 1:0 над Монтана „орлите“ дръпнаха с 9 точки пред втория Локомотив (Пловдив) и с 11 пред третия ЦСКА.

По този начин е сигурно, че отборът на Валдас Дамбраускас влиза като лидер в плейофите и вече е наясно със своя брой домакинства в заключителната част, пише "Мач Телеграф". А именно три от пет възможни мача – на шестия, на втория и на четвъртия. Ако съдим по настоящото класиране това са ЦСКА 1948, Локомотив Пловдив и Арда. Гостуванията ще са на „Българска армия“ и на Берое. Но все пак в Топ 6 са възможни всякакви въртележки, но не и на върха, където безспорен лидер е Лудогорец.

В последните 5 сезона, откакто efbet Лига е в този формат, разградчани са ставали първи в редовния сезон всеки път, но и тази година, както през миналата, го сториха 3 кръга преди края.

Рекордно бързо това се случи през сезон 2016/2017 — 4 кръга преди края. А веднъж това стана в последния, 26-и кръг – 2017/18. И именно тогава бе доста жестока битката за титлата с ЦСКА.

Това постижение на Лудогорец е важно да се отбележи, защото, ако беше при класическия формат (б.а. – който сега някои от изпадащите искат да върнат) – 16 отбора и 30 кръга, „орлите“ вече щяха да са завоювали официално и десетата си поредна титла.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудогорец

    3 3 Отговор
    ами честито на момчетата, но ми липсва футболът при Петев , последните години няма острота в атаката, а е пълно с офанзивни играчи. Да се оправят имат си треньори в крайна сметка.
  • 2 3,14К

    6 3 Отговор
    18 подарени точки и плейоф съкратен на 50%.А жалбите на Петричев срещу съдийството са , като съболезнования на Хитлер към близките на отровените в Освиенцим.
  • 3 ПЛОВДИВ

    5 3 Отговор
    ТОВА Е НАЙ-ВРЕДНИЯТ ПРОЕКТ ЗА БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ! ДАНО НЕЩАТА СЕ НОРМАЛИЗИРАТ ВЕЧЕ!

    Коментиран от #4

  • 4 Силовак

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "ПЛОВДИВ":

    Кое му е вредното бе, май*на!! Имат пари хората и инвестират в добра база, отлични условия за играчите и скъпи селекции, не като вас баце да ви строи стадионите..