5 Май, 2021 19:56 2 065 1

Добра новина за Локомотив Пловдив! Позволиха доизграждането на стадион "Локомотив"

  • локомотив пловдив-
  • стадион-
  • община-
  • пловдив-
  • позволение

Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев

Община Пловдив издаде разрешение за строеж за доизграждането на стадион "Локомотив". Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев. След като изтече и 14-дневният срок за обжалване, фирмата изпълнител "Рудин" ООД може да започне подготвителни дейности по реализирането на първия етап - изграждане на трибуна "Бесика".

В края на месец април в Община Пловдив беше представен самият проект, с което се визуализира как ще изглежда стадионът и трибуните, пише „Марица“.

През февруари 2020 г. правителството на Бойко Борисов отпусна 12 милиона лева за доизграждането на стадиона до парк "Лаута". Финансирането беше одобрено от Общинския съвет на Пловдив и след проведен конкурс бе избран изпълнител.

Новият стадион ще разполага с близо 14 000 седящи места, музей и арест за буйни фенове. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за „Бесика“ е подготвен и внесен в общината технически проект. Те ще са с наклонени колони, съгласно нормите за проектиране на спортни сгради и според изискванията на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.