12 Май, 2021 20:28 1 695 3

Президентът на ФИФА изпрати своите съболезнования за Джеки

  • инфантино-
  • джеки-
  • съболезнования-
  • фифа-
  • касабов-
  • бфс-
  • смърт

"Думите са изключително слаби, за да изразят тъгата, която изпитваме от тази загуба", написа Джани Инфантино

Президентът на ФИФА изпрати своите съболезнования за Джеки - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до президента на БФС Михаил Касабов по повод смъртта на легендарния бивш капитан на българския национален отбор Георги Димитров.

"Скъпи г-н президент,

Бих искал да отправя най-искрените и сърдечни съболезнования за кончината на бившия национален състезател Георги Димитров. Думите са изключително слаби, за да изразят тъгата, която изпитваме от тази загуба.

По време на състезателната си кариера Георги записа 77 мача за България между 1978-а и 1988-а, като носеше и капитанската лента на отбора на световното първенство в Мексико през 1986-а. На клубно ниво пък ще бъде запомнен с успехите си за ЦСКА, Берое, Славия и Сент Етиен.

Легенда на ЦСКА и на българския футбол, избран за номер едно в страната през 1985-а, той бе дълбоко уважавана и обичана личност, а заветът и успехите му, но най-вече лидерския му характер, лоялността му и личните му качества никога няма да бъдат забравени. Той със сигурност ще ни липсва.

От името на международното футболно семейство бих желал да изкажа съболезнования на Българския футболен съюз, както и на семейството, приятелите и близките на Георги. Мислите ни са с вас.

Надявам се спомените и думите на подкрепа да ви донесат поне малко успокоение в този труден момент.

Искрено Ваш,

Джани Инфантино"


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У Е Ф А

    0 8 Отговор
    Хахаха дреме им на ФИФА за някакъв си чорбар. Това някоя калинка го е написала, не тоя инфантино
  • 2 Анонимен

    4 0 Отговор
    А на тебе калинко,кой ти пише поста?Нещастник.
  • 3 Доволен от вота

    7 0 Отговор
    Джеки ще си остане най добрия централен защитник, който сме имали. След него е Туньо. Когато Джеки вкара първия гол срещу Байерн, стадиона щеше да падне. Бях на мача.