Last news in Fakti

27 Януари, 2013 17:31 8 669 5

Потъващият кораб Челси

  • челси-
  • роберто ди матео-
  • торес-
  • фа къп-
  • слаби-
  • преиграват-
  • неубедително представяне-
  • рафаел бенитес
Потъващият кораб Челси - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският шампион Челси продължава да върви по наклонената плоскост, записвайки поредното си неубедително представяне.

Този път лондончани едва не си заминаха от турнира за ФА Къп, след като при гостуването си на Брентфорд завършиха 2:2, а изравнителното попадение падна чак в 83-ата минута на срещата.

Припомняме, че провалите от началото на сезона за Челси станаха твърде много. Отборът играе изключително слабо пред собствена публика, допуска лесно нелепи голове и моралът на играчите едва ли може да падне още много.

"Сините" първо бяха елиминирани от Шампионската лига, което се превърна и в прецедент, след като до момента носителят на трофея не бе отпадал още в груповата фаза.

Последваха редица неубедителни изяви в Англия и в момента целите на отбора са да остане в Топ 4, а мечтите за трофей в Премиър лийг остават в сферата на фантастиката, след като Челси е на цели 11 точки от лидера Манчестър Юнайтед.

Това обаче не слага край на провалите. След 5 години доминация на европейските тимове в световното клубно първенство, то тази година Торес и компания решиха да счупят и тази традиция, губейки с 0:1 от Коринтианс във финала на надпреварата.

Идеята за титла все пак изглеждаше достижима, след като лондончани на магия изхвърлиха Юнайтед от Capital One Cup и на финалът ги очакваше четвъртодивизионнит Брадфорд. Това обаче така и не стана.

"Сините" се издъниха срещу Суонзи в 1/2-финалите на турнира и отпаднаха след общ резултат 0:2, пропускайки дори да отбележат попадение в противниковата врата. Още повече в мача-реванш, игран в Уелс, офанзивният халф на Челси Еден Азар се замеси в сериозен скандал, изритвайки едно от момчетата, подаващи топките. Този негов жест, всъщност бе израз на тоталната безпомощност и безидейност на тима. Срещата завърши 0:0, а белгийският национал си отнесе наказание от поне 3 мача.

Ако трябва обаче да сме напълно изчерпателни, отборът от "Стамфорд бридж" изпусна да спечели още 2 трофея, макар и със сантиментална стойност- Community Shield i Европейската Суперкупа.

В първия случай, Манчестър Сити наказа "сините" с 3:2, а във втория Атлетико Мадрид ги попиля с разгромното 4:1.

В кое ли обаче се крие проблемът на отбора? Дали в честите треньорски рокади или в липсата на утвърден отборен дух?

Само преди дни, новият наставник на лондончани Рафаел Бенитес официално обяви, че би искал да осъществи допълнителни трансфери, заявявайки, че съставът на Челси не е бил достатъчно широк, за да се справи с изискванията през този сезон. Временният мениджър на „сините” е дал гласност на своите виждания пред собственика Роман Абрамович и чувства, че участието на неговия тим в осем надпревари през настоящата кампания вече дава своите жертви.

Интересно търдение, като се има предвид че след счупването на трансферния рекорд на клуба при покупката на Фернандо Торес, Челси вече разполага и с услугите на още един топреализатор в лицето на акостиралия скоро на "Стамфорд Бридж" Демба Ба, който дойде от Нюкасъл. Като добавим футболисти от световна класа, които са в разцвета на силите си като Хуан Мата, Еден Азар, Уго Лорис, Давид Луис, Виктор Моузес и младоците Оскар и Лукаш Пиазон, то оправданията от този тип са доста безсмислени.

Смяната на любимеца на публиката Роберто Ди Матео с недолюбваният Рафаел Бенитес допълнително нажежава обстановката в отбора, а публиката видимо не подкрепя с охота този ход на ръководството. Като добавим желанието на шефовете да изритат една от еблемите на тима Франк Лампард и наличието на тотално замразени играчи като Флоран Малуда и Пабло Ферейра, контузените Оби Микел, Ориол Ромео и Йоси Бенаюн, то бъдещето на отбора никък не изглежда светло.

Тимът, който миналата година сервира студената порция на Барса и впоследствие прецака и Байерн Мюнхен за европейската титла, през тази изглежда разколебан и безперспективен.

Отборът, който в последните години бе господсващ доминант за ФА Къп, сега не съумя да се справи с отбор, с класи под него и то в 4-я кръг от най-стария английски турнир.

За феновете на клуба остава само да се надяват, че нещата ще се оправят и отборът отново ще покаже резултатите, които би трябвало да отговарят на несъмнено огромния потенциал, който крият имената в селекцията.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корабокрушенец

    0 0 Отговор
    ПОТЪВАЩИЯТ КОРАБ -БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #3

  • 2 Пловдив

    0 0 Отговор
    Той корабът "България" отдавна е потънал,ами ние от зор май сме станали ихтиандри - усвоили сме анаеробния начин на живот - да дишаме под водата...
  • 3 гладна акула

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "корабокрушенец":

    ма ти още ли си жив бе?
  • 4 Гъдьо

    0 0 Отговор
    Дишането под вода не е анаеробен начин на живот, бре, Пловдив.
  • 5 Аз

    0 0 Отговор
    Тва го е писал някой който не е мн на ясно кой футболист къде играе УГО ЛОРИС е вратар на Тотнъм