Last news in Fakti

16 Май, 2021 12:15 3 124 4

Голяма драма в Турция! Бешикташ стана шампион благодарение на по-добрата си голова разлика

  • бешикташ-
  • галатасарай-
  • драма-
  • титла-
  • турция-
  • голова разлика

"Черните орли" спечелиха с 2:1 срещу Гьозтепе и триумфираха с титлата пред Галатасарай, който победи Малатияспор с 3:1, но отстъпи само с едно попадение по показателя голова разлика

Голяма драма в Турция! Бешикташ стана шампион благодарение на по-добрата си голова разлика - 1
Снимка: БГНЕС

Бешикташ стана шампион в Турция за 16-и път благодарение на по-добрата си голова разлика в един луд сезон 2020/21. "Черните орли" спечелиха с 2:1 при визитата си на Гьозтепе и триумфираха с титлата пред Галатасарай, който победи у дома Малатияспор с 3:1 и също завърши с 84 точки, но отстъпи само с едно попадение по показателя голова разлика. Той се оказа решаващ за трофея, след като двата гранда от Истанбул си бяха разменили по една победа през сезона – 2:0 и 3:1.

Бешикташ поведе в Измир с гол на Домагой Вида (10) след центриране от корнер. Домакините натиснаха и малко след това Шериф Ндиайе разтресе гредата след удар с глава. Гьозтепе изравни с попадение на Алпаслан Йозтюрк (24).

По същото време Малатияспор водеше срещу Галатасарай в Истанбул след гол на Адем Буюк (39). Играчите на Фатих Терим се хвърлиха в атака и след почивката Ибрахим Дервишоглу (53) изравни, а нидерландецът Райън Бабел (60) направи обрата пълен с фамозен гол.

При тези резултати „черните орли“ се нуждаеха от задължителна победа и в 69-ата минута получиха дузпа за нарушение на Йозтюрк срещу канадеца Кайл Ларин. Рашид Гезал (69-дузпа) бе точен от бялата точка и Бешикташ поведе, а до края на мача задържа аванса си.

Галатасарай трябваше да търси по-изразителна победа в Истанбул, за да спечели титлата, но стигна само до още един гол, дело на Огулджан Чаглаян (90+3) в добавеното време. Успехът с 3:1 обаче не бе достатъчен и Бешикташ ликува с 16-а титла.

Първите два тима в турската Суперлига се класират за квалификациите в Шампионската лига, а шампионът може да се озове директно в групите, ако Челси спечели турнира през този сезон с успех над Манчестър Сити във финала на 29 май в Порто или влезе в топ 4 на Висшата лига.

Фенербахче победи с 2:1 при гостуването си на борещия се за спасение Кайзериспор и грабна бронзовите медали, след като завърши на две точки зад градските си съперници. Така „канарчетата“ ще играят в новия турнир Лига на конференциите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шота Пайчадзе

    7 8 Отговор
    Сори, не ме вълнува. Аз се интересувам от Грузинското първенство :D
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Опиканото туркофобче с многото никове

    1 2 Отговор
    Къде е драмата? С такова вълнение и радост се заредих като видях заглавието, а то...