Last news in Fakti

20 Май, 2021 01:00 1 934 1

Реал Мадрид променя стратегията - няма да отдава под наем, а ще продава

  • реал мадрид-
  • наем-
  • продажба-
  • стратегия-
  • пари-
  • селекция-
  • футболисти

Мадридчани са решили да действат по този начин с целта да генерират максимално много пари за привличането на нови футболисти

Реал Мадрид променя стратегията - няма да отдава под наем, а ще продава - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид ще промени подхода си по отношение на изходящите трансфери това лято, твърди Marca. Клубът ще разчита на продажби на играчи и ще замрази отдаването на футболисти под наем на други тимове. Според испанското издание “лос бланкос” са решили да действат по този начин с целта да генерират максимално много пари за привличането на нови футболисти.

Смята се, че френската суперзвезда на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е трансферна цел №1 на президента на Реал Мадрид Флорентин Перес, но 22-годишният нападател няма да излезе евтино на "лос меренгес", независимо от това, че скоро ще влезе в последния сезон от договора си с ПСЖ.

Тази промяна в трансферната политика означава, че играчите, които са преотстъпени на други клубове от Реал Мадрид, ще се разделят за постоянно с “белите”. Списъкът с футболисти с такъв статус включва Брахим Диас (под наем в Милан), Дани Себайос (под наем в Арсенал), Хесус Вайехо (под наем в Гранада), Лука Йович (под наем в Айнтрахт Франкфурт) и Таке Кубо (под наем в Хетафе). Тези играчи към момента не изглежда да имат бъдеще на “Бернабеу”, въпреки че не е изключено евентуален нов треньор да реши да даде шанс на някой от тях, пише още Marca.

Според изданието все пак ще има и някои изключения от този подход, като най-голямото такова е свързано с норвежеца Мартин Йодегор. Очаква се атакуващият халф да бъде част от първия тим на Реал Мадрид през новия сезон още повече, че е много вероятно Иско да си тръгне от “Бернабеу”. В момента Йодегор е преотстъпен на Арсенал.

Очаква се мадридчани отново да преотстъпят на Борусия (Дортмунд) бразилския офанзивен халф Райнер Жезус Карвальо. Освен това се очаква нападателят Борха Майорал да остане в Рома за постоянно, а Реал Мадрид ще търси изход и от ситуацията с Гарет Бейл. Уелсецът в момента е преотстъпен на Тотнъм, където не успя да направи сериозна крачка към съживяване на кариерата си. Бейл ще се завърне в испанската столица това лято, а от Реал Мадрид предпочитат да го продадат преди старта на новия сезон пред варианта да го оставят да си тръгне като свободен агент през юли 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гундий я шофьора

    0 0 Отговор
    Събират
    Пари за мики миайлоф малката перуки да замени куртоа