Last news in Fakti

29 Май, 2021 15:28 2 149 3

Президентът на УЕФА подкрепи формат с финална четворка в Шампионска лига

  • чеферин-
  • финална четворка-
  • уефа-
  • шампионска лига-
  • подкрепа-
  • приходи

Според Александър Чеферин, по този начин приходите ще се увеличат

Президентът на УЕФА подкрепи формат с финална четворка в Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин подкрепя формат с финална четворка за Шампионска лига, защото според него приходите ще се увеличат. Словенецът обаче е наясно, че отборите ще загубят домакинството си в полуфиналната фаза, съответно едва ли биха го подкрепили.

"Подкрепям този формат за Шампионската лига. Той ще бъде много ефективен по отношение на приходите, ако разбира се, бъде въведен по подходящ начин. Не само аз обаче, всички трябва да предложат мнението си по темата. Засега само обсъждаме тази идея и не сме взимали решение. Хареса ни и миналогодишният формат от осем отбора, който не може да бъде реализиран в рамките на една седмица", заяви Чеферин в интервю пред „Екип“ часове преди големия финал в тазгодишното издание на Шампионска лига. Манчестър Сити и Челси излизат в спор за трофея в 22:00 часа българско време.

"Мога да назова много предимства и недостатъци на формата Финална четворка. От една страна може да се получи фантастично събитие, в което да се включват различни други прояви като концерти и така нататък. От друга страна, така ще губим домакински мачове. Клубовете едва ли биха били щастливи от подобно нещо”, допълни президентът на европейската футболна централа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оли гьо Френ

    1 1 Отговор
    Остава Крушарски и Венци Стефанов да го одобрят!
  • 2 Измамник, лъжец, противняк

    0 0 Отговор
    не мога да го гледам тоя
  • 3 Дъ Мозък

    1 0 Отговор
    Всичко развалихте с тези приходи. Нека шампиона да се определя от мач в който изобщо няма да участва. По глупаво нещо не можахте ли да измислите или пазите заплатите от няколко десетки хиляди евро.