Last news in Fakti

1 Юни, 2021 21:02 2 233 8

Футболните ни национали се представиха добре срещу Словакия и стигнаха до равенство

  • национален отбор-
  • българия-
  • словакия-
  • равенство-
  • греда-
  • десподов-
  • контрола-
  • илиев-
  • бенеш

Контролата между двата тима завърши наравно - 1:1

Футболните ни национали се представиха добре срещу Словакия и стигнаха до равенство - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол завърши наравно 1:1 със Словакия в контролна среща, играна в Австрия.

Тимът ни поведе в 9-ата минута, когато нападателят на Ботев Пловдив Атанас Илиев вкара първия си гол с националната фланелка. Минути преди това пък Кирил Десподов уцели напречната греда. Словакия обаче успя да изравни в 26-ата минута чрез Ласло Бенеш. Тимът на Ясен Петров ще изиграе още две контроли. На 5 юни "трикольорите" гостуват на Русия, а на 8 юни ще се изправят срещу световния шампион Франция в Париж.

Още в 6-ата минута България можеше да поведе в резултата. Прекрасно центриране на Васил Божиков стигна до Кирил Десподов, който игра с глава, но топката се отби в гредата. В 9-ата минута Десподов отне топката от Вавро и върна назад към Атанас Илиев, който даде аванс на "лъвовете" в първия си мач като титуляр за националния тим.

В 15-ата минута Десподов бе близо до гол, но прати топката покрай вратата. В 24-ата минута Петко Христов добре блокира Боженик, който набираше скорост в наказателното поле, и изби в корнер.

В 26-ата минута Иван Турицов сбърка и топката стигна до Ласло Бенеш, който с диагонален удар не остави шансове на Даниел Наумов за 1:1. В 32-ата минута Кирил Десподов стреля над вратата. Четири минути след това Хараслик завърши контраатака на Словакия с изстрел покрай вратата на Наумов.

След почивката Ясен Петров направи три промени в състава на България. Николай Михайлов замени Даниел Наумов, Доминик Янков влезе на мястото на Момчил Цветанов, а Димитър Илиев се появи в игра на мястото на Божидар Краев.

В 60-ата минута след центриране топката стигна до Ерик Ирка, който засече с глава, но топката мина над вратата. Девет минути след това Доминик Янков затрудни максимално Родак с техничен удар, но стражът на Словакия успя да избие. В 72-ата минута Денис Вавро опита изстрел от дистанция, но стреля доста неточно. В 78-ата Петко Христов се размина с топката при центриране в наказателното поле.

В 86-ата минута Бирсент Карагарен изскочи от дълбочина, но изстрелът му не попадна в очертанията на вратата на Родак. Две минути след това Антов сбърка, но Михайлов изби с една ръка удара на Ирка към близкия ъгъл на вратата му.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без Божинката

    4 3 Отговор
    да кърши снага по терена, за никъде не сме!

    Коментиран от #4

  • 2 варна морето

    5 4 Отговор
    не видях надежда, къде е новото име което може да поведе четата към промяна ??? всъщност тва националния отбор на пловдив ли беше ???ни то 1 от морето, панайотов, ил.илиев, виктор и пр кога ??
  • 3 Мим

    4 3 Отговор
    При всички случаи ,има много още да учим..а кога ще се научим,няма да е скоро...
  • 4 Нямам срам пред вас мумии

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Без Божинката":

    Божинката е голямо лекеее
  • 5 пешо

    6 1 Отговор
    щеше да градим млад и надежден отбор . какво търси там тая торба ники михайлов .

    Коментиран от #6

  • 6 Стефан

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    Ти не разбра вече кой е президента на БФС, какво си се зачудил преди години Матеус го каза - единия е син на президента, другия му е зет, а третия и петия ще ги продаваме и ТРЯБВА да играят, резултата не ни интересува.
  • 7 защо

    2 1 Отговор
    добро ли е представянето срещу средняшки отбор като този.
  • 8 слаби

    1 0 Отговор
    Словаците се пазеха да не се контузят и въобще не влизаха твърдо за топката Нашите манекени каталясаха още след тридесетата минута