Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 12:43 842 0

България - център на колоезденето на Балканите

  • българия-
  • колоездене-
  • муфтуоглу-
  • нейков-
  • пловдив
България - център на колоезденето на Балканите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

България да стане балкански център на колоезденето, поиска министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков по време на срещата си с Емин Муфтуоглу - президент на Балканския съюз, на турската федерацията и кандидат за вицепрезидент на Европейската централа. 
 
"В Пловдив се строи колодрум с 8000 места, който може да приеме състезания от най-висок ранг и да осигури отлични условия за съвместна подготовка на всички колоездачи от балканския регион, информира Нейков. - Работя много добре с ръководството на нашата федерация и за мен е изключително важно страната ни да има представители в отделните комисии на Европейската централа". 
 
Емин Муфтуоглу се съгласи, че географското разположение на Пловдив е изключително благоприятно за обособяването на балкански център. Гостът изказа задоволството си от взаимодействието с Българската федерация в лицето на президента Петър Бончев и неговия заместник Николай Колев, който е и вицепрезидент на Балканския колоездачен съюз. 
 
"Виждам, че България има изключително положително отношение към нашия спорт. Партнираме си добре и турските колоездачи ще се подготвят в Пловдив за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.", коментира Муфтуоглу. a


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА