Last news in Fakti

8 Февруари, 2013 17:32 1 064 0

Венгер изненадан от разкритията за черно тото

  • венгер-
  • черно тото-
  • англия
Венгер изненадан от разкритията за черно тото - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Разследването на Европол във връзка с уреждането на футболни срещи е "минало като цунами" през футбола, а в спорта явно е "пълно с легенди, които в крайна сметка се оказват пълни измамници", смята мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, предаде БГНЕС.

"За мен беше абсолютна изненада да чуя колко много мачове са били уредени. Лично за мен, това е цунами и истински шок", каза Венгер по повод на информациите, че Европейската полицейска служба (Европол) е разкрила престъпен синдикат, уговорил 380 мача в Европа, включително два от Шампионската лига, както и европейски, и световни квалификации.

"Не мога да приема това! Винаги съм смятал, че има някакви измами в играта и ние не бяхме достатъчно силни, за да спрем това, което се случва. Имам предвид допинга, корупцията при реферите, както и уреждането на мачове. Сега обаче вече дойде времето да започнем борба с този проблем по безкомпромисен начин, а хората, които мамят, да бъдат наказани жестоко", продължи Венгер.

"Спортът е пълен с легенди, които в крайна сметка се оказаха измамници. Наскоро имахме такъв пример с колоездача Ланс Армстронг и трябва да бъде наша отговорността да се борим с това", добави французинът. "Не мога да приема, че някой може да работи цяла седмица и след това да си похарчи спечелените пари, за да отиде на стадиона да гледа мач на любимия си тим, а де факто изходът на тази среща да се е знаел, преди човекът да стъпи там. Не мога да приема това, не бива да приемаме такива неща", добави босът на "гънърс".

Венгер обаче не смята, че в Англия трябва да се притесняват за подобно нещо. "Не смятам обаче, че има такъв проблем в английския футбол и затова тези разкрития са толкова голям шок за нас. Живеем в свят в Англия, който, според мен, въпреки че не е перфектен, измамите и уреждането на мачове не са проблем. Да ви похваля тук, защото английските медии щяха да са много сурови срещу нас, ако наистина имаше нещо такова", каза още той.

Венгер се срещна за първи път със скандал за уредени мачове, тъй като бе начело на Монако, когато Олимпик Марсилия - шампиони и носители на КЕШ за 1993 година, бяха намерени за виновни за корупция, а след това бяха извадени от елите на Франция и изхвърлени от европейските турнири.

Накрая, мениджърът на Арсенал си припомни: "Изправих се пред този проблем много, преди да знаех за какво става въпрос, но когато някой ти каже да покажеш някакво доказателство, на тебе ти е трудно да намериш такова на момента. Ако водиш или подкрепяш един клуб, ти прекарваш безсънни нощи, мислейки си `как да спечеля следващия мач?`. В крайна сметка, разбираш, че няма смисъл, защото всичко е било уредено. В такъв момент, човек се чувства, сякаш си е загубил времето", завърши Венгер.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА