24 Юни, 2021 18:02 2 539 2

Байерн Мюнхен размисли за Холанд

  • холанд-
  • борусия дортмунд-
  • промяна-
  • мнение-
  • левандовски-
  • напускане-
  • байерн мюнхен

Намекът на Левандовски, че може да напусне, накара шефовете на "баварците" да поискат нападателя на Борусия Дортмунд

Байерн Мюнхен размисли за Холанд - 1
Снимка: БГНЕС

Въпреки че в последно време в Байерн Мюнхен отричаха да имат интерес към младата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, сега изглежда, че на „Алианц Арена“ са преосмислили позицията си по въпроса с норвежеца. Това се случва скоро след като головата машина на баварците Роберт Левандовски заяви, че винаги е отворен за нови предизвикателства.

"Аз съм човек с отворено мислене. Чувствам се добре в Байерн, градът е великолепен, клубът е страхотен. Винаги съм бил любопитен да науча нов език, да се запозная с нова култура. Но не знам дали ще го направя като футболист или след като кариерата ми приключи. Все още не знам“, каза полякът.

По информация на авторитетното германско издание „Bild“ именно тези думи са накарали шампиона на Германия да проучи ситуацията около норвежкия нападател. Въпреки това, с приоритет на „Алианц Арена“ ще бъде задържане на Роберт Левандовски, а не привличане на Холанд.

Кандидати за норвежкия таран обаче изобщо не липсват. Той е основна цел на редица от грандовете в Европа, като най-отпред на опашката са Челси и Реал Мадрид. Клубът му Борусия Дортмунд е поставил цена от около 200 млн. евро за него и тази колосална сума е спънката пред много от кандидатите за него.

Що се отнася до Левандовски, преди време полякът бе следен от Реал Мадрид, но към момента няма информация някой от топ отборите на континента да иска да го провлече. Президентът на Байерн Херберт Хайнер се изказа много ласкаво за нападателя, който през последния сезон подобри рекорда на Герд Мюлер от сезон 1971/1972 г., когато вкара 40 гола в рамките на един сезон в Бундеслигата. През последната кампания Левандовски вкара с един гол повече от „бомбардировача“.

„Роберт е най-добрият нападател в света. Все още му остават две години от договора му с нас и искам да го задържим и след това. Мисля, че той може да постигне всичко. Робърт е истинска благословия за отбора“, каза Хайнер.

Междувременно Дортмунд е в трудна ситуация. Жълто-черните са на прага на продажбата на двете си най-големи звезди – Ерлинг Холанд и Джейдън Санчо. В отбора обаче ще се опитат да задържат поне една от двете си млади звезди и през следващия сезон. През последния сезон снажният викинг има 41 мача за тима, в които им 41 гола и 12 асистенции. Холанд, също така, стана и голмайстор на Шампионската лига, вкарвайки 10 гола в 8 срещи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артър

    4 2 Отговор
    Г-н Рашков, с трудна задача сме се захванали. Цялата държава е ликвидирана и ограбвана от хората на Борисов, години на ред. Ограбвани са ЕФондове, които ние ще връщаме.
    В момента слушам една общинска съветничка, която показва и документи за феодализма на гербаджиите в гр Годеч.
    Как ще си върнем държавата.
    Къде е прокуратурата, къде са контролните органи?
    Голям зор ни чака, много години ще трябват за премахването на престъпниците от ръководните длъжности.
    Явно сигналите са много, хората не се плашат, но как ще се стигне до връщане на държавата?
  • 2 Перес

    1 1 Отговор
    Очертава се поредният "ел галактикос" с Мбапе и Халанд. HALA MADRID!