Last news in Fakti

16 Февруари, 2013 13:16 742 0

Президентът на ФИЛА подаде оставка

  • борба-
  • рафаел мартинети-
  • президент-
  • оставка
Президентът на ФИЛА  подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Международната федерация по борба (ФИЛА) Рафаел Мартинети (Швейцария) подаде оставка на заседанието на Изпълкома на централата в Тайланд, съобщава ИТАР-ТАСС.

В петък беше намекнато, че ще има вот на недоверие към Мартинети. Днес се проведе гласуване в Изпълкома, на което с 11:10 гласа беше решено той да бъде освободен.

"В петък дискусиите на приключиха на самото заседание. Почти до полунощ президентът на руската федерация Михаил Мамиашвили преговаряше с членовете на Изпълкома и настояваше за оставката на Мартинети. Днес на заседанието президентът на ФИЛА за пореден път не даде ясен отговор на въпроса какво е довело МОК до решението да изключи борбата от олимпийската програма. След това той напусна заседанието. Мамиашвили постави въпроса за вот на недоверие към Мартинети и с 11:10 гласа беше решено той да бъде освободен", заяви първият вицепрезидент на руската федерация по борба - Георги Брюсов.

След което, Мартинети официално подаде оставка.

Швейцарецът е начало на ФИЛА от 2002 година. Преди това той бе ръководител на съдийската комисия и член на Изпълкома. Сред членовете на Изпълкома на ФИЛА е и българинът Цено Ценов. Трикратният олимпийски шампион Александър Карелин (Русия) беше избран за член на Изпълкома на ФИЛА в Тайланд.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА