Last news in Fakti

18 Юли, 2021 14:15 3 327 1

Ливърпул ще разкара почти цял отбор

  • чистка-
  • ливърпул-
  • раздяла-
  • селекция-
  • пари-
  • финанси-
  • клоп

Юрген Клоп иска да се раздели с поне деветима футболисти

Ливърпул ще разкара почти цял отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е готов да направи сериозно прочистване в своя състав, като се раздели с 9 играчи през летния трансферен прозорец, съобщава „The Athletic“. Деветте играчи, с които Ливърпул планира да се раздели са Марко Груич, Хари Уилсън, Нат Филипс, Неко Уилямс, Шей Оджо, Лорис Кариус, Дивок Ориги, Джердан Шакири и Тайво Авоний.

Ливърпул иска да продаде тези девет футболисти, за да набере допълнителни финансови средства за трансферните операции, които мениджърът Юрген Клоп желае да осъществи. Той иска да подсили своя състав с нов халф и нападател.

Футболисти като Груич и Уилсън не успяха да се наложат в Ливърпул, но към тях има съответно интерес от Порто и Кардиф. Очаква се двамата да напуснат отбора за не по-малко от 15 милиона паунда.

Един от най-известните случаи е този на Лорис Кариус. Вратарят беше номер едно при Клоп, докато не се случи катастрофалното му представяне във финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид в Киев. Оттогава той е пращан под наем в други отбори.

Уилсън е един от играчите, заедно с Шакири и Марко Груич, към които има няколко заинтересовани клубове. Уелсецът прекара последните три сезона под наем, а Ливърпул е поставил цена от 10 милиона паунда за неговите услуги. Кардиф, Уест Бромич и Брентфорд следят ситуацията с Уилсън, докато Бенфика също има своя интерес към крилото.

Сред по-големите имена, на които ще им бъде позволено да си тръгнат, са Шакири, Груич и Дивок Ориги. Очаква се мърсисайдци да поискат поне 20 милиона паунда за белгийския нападател, като Уест Хем и Рейнджърс имат интерес към него.

Нат Филипс, героят от миналия сезон, също е много вероятно да си събере багажа и да се насочи към нов отбор през следващите дни. След забележителните му изяви през миналия сезон, когато на пожар се наложи да замества контузените Джо Гомес и Върджил ван Дайк, сега всичко показва, че той ще трябва да продължи кариерата си в друг отбор.

С пристигането на Ибрахима Конате и връщането на Жоел Матип, за Нат Филипс не се очертава да има място в състава на Клоп и Ливърпул проучва всички възможности, за да го продаде.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МърсиСайд

    1 0 Отговор
    че Матип не е ли за разкарване, куц кон, те ги говорят тия работи от миналата година, ама накрая нищо, държат ги тия Нули за нищо, само шакири става.............