Last news in Fakti

21 Юли, 2021 18:58 2 741 2

В Словения: Наистина Лудогорец е много силен отбор

  • мура-
  • очаквания-
  • сила-
  • лудогорец-
  • изненада-
  • квалификации-
  • шампионска лига

"Трябва да дадем не 100, а 300% от себе си, за да отстраним българите", заяви нападателят Михаел Клепач

Наистина са силни, но прекмурци (б.а така наричат жителите в област Прекмурие в Словения) вярват“, това е челното заглавие на водещия спортен весник в Словения „Ekipa“, което е свързано с предстоящия тази вечер в Шампионската лига между Мура и Лудогорец.

Изненадващият словенски шампион от сезон 2020/2021 г. тръгва в поход към историята, която ще бъде написана при евентуално отстраняване на българския шампион.

Изданието отбелязва, че Мура ще се бори и за 480 хил. евро, които ще влязат в клубната каса при отстраняване на Лудогорец. Въпреки че интересът към Мура в Словения не може да се сравни с този към Олимпия и Марибор, доста фенове в бившата югорепублика ще стискат палци на Мура да продължи напред. Отборът от Мурска Собота изоставаше и от двата гранда през миналия сезон, но в крайна сметка стиган до решаващ мач с Марибор каго гост, който спечели и вдигна трофея.

Друго интервю за вестника е дал Михаел Клепач, от когото се очаква да вкарва головете за Мура: „Трябва да дадем не 100, а 300% от себе си, за да отстраним българите“.

Изданието отчита, че Мура вероятно ще се върне към система на игра 3-5-2, независимо, че често използва класическото 4-4-2.

На стадиона ще бъдат допуснати зрители на 75 % от капацитета му, но от клуба напомнят, че ще се влиза само с доказателство за ваксинация, направен PCR тест и преболедуван коронавирус. От вестника правят сравнение между стойността на футболистите на двата отбора, което показва, че Лудогорец е 5 пъти по-скъп от тима на Мура.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    1 2 Отговор
    Мноооого силен ,а ?!НЕ ДУМАЙ!!!
  • 2 Лудогорец

    1 0 Отговор
    игра добре , по-бързи пасове , повече скорост , изобретателност , ако Икоко беше вкарал , мача щеше да е даже 2-0. Мура избухна към края и удари греда , но като цяло нашите бяха по-добри. Дано не стане някоя издънка , в спорта и живота е нужен и късмет.