Last news in Fakti

17 Август, 2021 19:28 5 011 4

Във Ferrari са изненадани от Мик Шумахер

  • ferrari-
  • изненада-
  • адаптация-
  • шумахер-
  • формула 1-
  • клиър

"Всъщност, съм впечатлен от неговата скорост тази година, ако трябва да съм честен", заяви един от главните отговорници за пилотската академия на Ferrari Джок Клиър

Във Ferrari са изненадани от Мик Шумахер - 1
Снимка: БГНЕС

Един от главните отговорници за пилотската академия на Ferrari Джок Клиър призна, че е приятно изненадан от скоростта, която Мик Шумахер показва в своята първа година във Формула 1.

Изненадата на 57-годишния британец идва на фона на кариерата на сина на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер в малките формули, където той най-често имаше нужда от повече от година за адаптация. В дебютната си кампания във Формула 1 обаче той води своя съотборник в Haas Никита Мазепин с 9:2 победи в квалификациите, като единствените поражение на германеца бяха в Монако и Унгария. И в двата случая обаче той дори и не участва в сесията за място след инциденти в третата свободна тренировка.

"Донякъде съм изненадан“, призна Клиър.

"Работим от известно време с него в академията и го познаваме добре. Той няма да е изненадан, че най-големите критики към него в малките формули бяха заради бавната му адаптация. Той не е някой, който още със сядането си в даден болид прави впечатление. Ако обаче му се даде втора година в даден шампионат, тогава вече той започва да се представя силно и постоянството му е впечатляващо.

"Всъщност, съм впечатлен от неговата скорост тази година, ако трябва да съм честен. Очаквах Никита да е по-бърз от него в първата част на сезона“, добави Клиър.

Той също така обясни и една от най-силните страни на Шумахер, а именно неговата добра работа с обратната връзка.

"Това е една от неговите най-силни страни в момента. Казваш му нещо веднъж и той веднага се адаптира и го прави. Наистина е много приятно да работиш с интелигентни пилоти и те се мотивират сами в момента, в който им дадеш нещо ново за учене, нещо, което да подобрят и те го правят“, завърши Клиър.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    10 6 Отговор
    Ако Мазепин седне в болида на Хамилтон ще стане шампион.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ГУМЕН КРАДЕВ

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Брабус":

    Може ама по напиване със водка и сельодка !
  • 3 Hellish

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Брабус":

    Тази година трудно, не е сигурно, че и Хамлтън ще успее. Но преди 2 години най-вероятно почти всеки от пилотите би станал шампион с разликата между Мерцедес и останалите.
  • 4 Бог бог

    2 0 Отговор
    Мик е БОГ, БОГ.