23 Септември, 2021 13:57 1 675 12

Без компромис! Руски борец е аут от спорта за 4 години заради допинг

  • билял махов-
  • допинг-
  • наказание-
  • антидопинг-
  • русада-
  • мок

34-годишният спортист е наказан с начална дата 27 януари 2021, а причина е използването на хормон на растежа

Без компромис! Руски борец е аут от спорта за 4 години заради допинг - 1

Руският борец и олимпийски шампион от Лондон 2012 Билял Махов е дисквалифициран за четири години заради нарушаване на анти-допинговите правила. Това съобщи Руската анти-допингова агенция (РУСАДА).

34-годишният спортист е наказан с начална дата 27 януари 2021, а причина е използването на хормон на растежа.

На Олимпиадата през 2012 Махов се състезава в категория до 120 кг на свободната борба и загуби на полуфиналите от Давит Модзманашвили (Грузия). В другия полуфинал Артур Таймазов (Узбекистан) надви Комеил Гасеми (Иран), а в битката за златото надделя Таймазов. МОК обаче отне техните медали, след като на повторна проверка на допинг пробите им през 2019 бяха открити следи от забранени вещества.

Махов е и трикратен световен шампион от 2007, 2009 и 2010.

За нарушение на антидопинговите правила МОК дисквалифицира още състезателката в академичното гребане Полина Смоленская (за четири години), бронзовият медалист от еврошампионата по вдигане на тежести Генадий Муратов (четири), таекуондиста Дмитрий Закрепин (две), ръгбистката Диана Магомедова (две) и колоездачната Карина Касенова (две).


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    11 5 Отговор
    Но допингкомисията нямаше проблеми с Фелпс, братята Серина и Винъс, защо ли ‼️

    Коментиран от #2, #7, #11

  • 2 пешо

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    защото са астматици, бре! болни са горканчовци! заедно с хиляди знайни и незнайни "състезатели" по биатлон, ски-бягане и какво ли не. всичките от правилната страна на демокрацията.
  • 3 Див татарин

    4 4 Отговор
    До първите двама баламурници: това, че фелпс и другите зобят, оправдава ли тея нерези да не ги наказват? Ми дай да наказват само тези които вие изберете ве, кауни?

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 4 гадно

    1 1 Отговор
    СмЕх и им трябваха 8 години да го остановят ли ха-ха, ами да бяха изчакали да се пенсионира.
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Див татарин":

    www::: Симон Байлс обясни, че от своето детство страда от хиперактивност и дефицит на внимание и затова WADA й позволява да приема риталин. Целият свят видя до какво доведе това в Токио.

    Риталинът е мощен психостимулатор и разговорно е наречен „кокаина за бедните“. Но правилата за неговото транспортиране през границата са много сложни, и бяха затегнати още повече по време на пандемията. Според хората, запознати със ситуацията, треньорът на Симон Байлс не е успял да достави необходимите за неговата подопечна риталин в Япония.

    Останала без обичайните си лекарства, известната гимнастичка се оттегли от състезанието, оставяйки отбора си на волята на съдбата. Американските медии я обявиха за героиня, в серия от сантиментални текстове. Нека обаче да наречем нещата с техните имена. Пред очите на целия свят тази водеща американска спортистка преминава през банален наркотичен глад.
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Див татарин":

    Баламурници ще бъдем , ако наистина вярваме, че "болните" са болни ‼️ И както Славков постави въпроса : "щом са болни, защо не се състезават на Параолимпиадата ? " - и МОК го сготвиха за дни ‼️
  • 7 Hahah

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Руската анти-допингова агенция (РУСАДА).Какъв Фелбс ,каква Серина???

    Коментиран от #10

  • 8 Сандо

    2 0 Отговор
    Какво стана с английската щафета от Токио,отнеха ли и медалите заради положителна допингпроба?За руснаците ясно,те са виновни още след като проплачат за първи път.
  • 9 БАЙ Х@Й‼

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Див татарин":

    Наистина ще си голям баламурник , ако тръгнеш да си го мериш с някого и ти кажат твоя е само ДЕСЕТ инча, а неговият е по-голям щото е ПЕТНАДЕСЕ сантиметра ‼️
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Hahah":

    Ами същите! Майкъл Фелпс, Серина Уилямс, Винъс Уилямс, Симон Байлс, щафетата на Германия в биатлон, щафета на Великобритания в лека атлетика .... все Олимпийски медалисти на които МОК удобно разрешава да се състезават и естествено да печелят , със "законна" употреба на забранени за другите медикаменти ‼️
  • 11 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    А колоездачът Ланс Армстронг,
    призна си, чак като се пенсионира...

    Коментиран от #12

  • 12 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Случаят с признанието на Армстронг може да се опише в една дебела книга,толкова много време и обвинителен материал ковства неговото "самопризнание".