Last news in Fakti

31 Август, 2011 16:34 1 050 0

С 14 камери ще излъчва БНТ мача България-Англия

  • лотар матеус-
  • българия-
  • англия

Коментатор на двубоя ще е Никола Ибришимов, а гост в студиото при Методи Манченко ще бъде бившият селекционер на националния отбор Пламен Марков

С 14 камери ще излъчва БНТ мача България-Англия - 1
БГНЕС

БНТ 1 ще излъчи мача България – Англия с 14 камери в петък, 2 септември. Студиото преди мача от стадион „Васил Левски” започва в 20.40 часа, а от 23.20 – непосредствено след края на двубоя в София и интервютата след него, БНТ ще излъчи на запис другия двубой в група „G” Уелс и Черна Гора, съобщава actualno.com.

Коментатор на двубоя ще е Никола Ибришимов, а гост в студиото при Методи Манченко ще бъде бившият селекционер на националния отбор Пламен Марков. Непосредствено преди началото на мача, на почивката и след края на двубоя репортерите Антония Близнакова и Иван Петров ще направят ексклузивни интервюта с Лотар Матеус, Борислав Михайлов, играчи от националния отбор.

Публиката на БНТ1 ще си припомни с кадри от уникалния архив на телевизията единствените два гола, отбелязвани на англичаните в 9-я двубоя помежду ни на ниво „А” отбори – на Георги Аспарухов и на Георги Марков.

Ден преди мача на мъжете, БНТ Свят ще излъчи и двубоя от квалификациите на младежкия национален отбор до 21 години в Ловеч срещу Холандия. Там коментатори на двубоя ще бъдат Радостин Любомиров и Димитър Бошнаков. Мачът е насрочен от БФС с начален час 20.40 ч.

БНТ информира организатора БФС за екскулизвността на правата за заснемане и излъчване  върху двата двубоя и съдействие за контрол и недопускане на неоторизирани камери на стадиона.    

На „Васил Левски” ще бъдат разположени и камерите на корпорацията „В Sky B”, които ще заснемат и излъчат мача в резолюция HD за английската аудитория, за което те заемат позиции на сектор „А”. БНТ ще предава откъм противоположния сектор, но ще ползва при повторения и добри гледни точки  на спорни положения сигнал и от ПТС-а на англичаните.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА