Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 15:15 793 2

Канада и Мексико продължават сериите си без загуба в зона Северна и Централна Америка

  • мексико-
  • канада-
  • сащ-
  • панама

„Кленовите листа“ дори привличат вниманието, като една от очакваните големи изненади за предстоящия Мондиал

Канада и Мексико продължават сериите си без загуба в зона Северна и Централна Америка - 1
Снимка: БГНЕС

Канада и Мексико са единствените две страни без допусната загуба в третия и финален етап от квалификациите за Световното първенство догодина. И двете нации крачат смело напред след първите 6 кръга от цикъла.

„Кленовите листа“ сразиха с 4:1 тима на Панама, въпреки че допуснаха изоставане в резултата още в 5', когато Блекбърн даде аванс на гостите. Автогол на Мурийо възстанови паритета в средата на полувремето, а през втората част се развихриха големите звезди на отбора - Алфонсо Дейвис и Джонатан Дейвид. Двамата вкараха по един и асистираха един на други за крайния резултат. Бюканът също се отчете с попадение.

„Мариачите“ пък се въвлякоха в сериозна драма при гостуването си на Ел Салвадор. Алексис Вега се контузи рано-рано, а заменилият го Хесус Корона подаде на Ектор Морено за 0:1 в 30'.

При подновяването на играта през втората част Марио Якобо бе изгонен с директен червен картон, а 20 минути по-късно и Нестор Араухо бе пратен рано под душовете, за да се възстанови численото равенство на терена.

Дузпа на Раул Хименес в добавеното време реши окончателно изхода от двубоя в полза на Мексико.

В останалите двубои от квалификационната група САЩ спечелиха с 2:1 над Коста Рика, а Хондурас отстъпи с 0:2 на Ямайка.

Във временното класиране лидер е Мексико с 14 точки, следван от САЩ с 11 и Канада с 10. Панама пък заема последното плейофно място с 8 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо

    0 0 Отговор
    Браво на Канада! Горд съм
  • 2 Бисер Бисеров

    0 0 Отговор
    "Двамата вкараха по един и асистираха един на други за крайния резултат"... Е това, ако някой ми го преведе, чудо ще е