Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 09:15 2 628 8

Българин дебютира в първия отбор на „Феномена“

  • роналдо назарио-
  • борислав станков-
  • валядолид

Борислав „Слави“ Станков не възнамерява това да е последният му досег с титулярите

Българин дебютира в първия отбор на „Феномена“ - 1
Снимка: БГНЕС

Младият Борислав „Слави“ Станков направи официален дебют за първия отбор на испанския Реал Валядолид, където собственик е Роналдо „Феномена“. Момчето записа минути в равенството - 1:1, с Малага през изминалия кръг в Сегунда Дивизион, научихме от dsport.

19-годишният централен нападател получи изненадваща повиквателна от Хуан Хосе Рохо Мартин, тъй като в трима от титулярите му в предни позиции са контузени.

Слави не успя да се разпише, но имаше възможност да направи добра асистенция за Кике, но колегата му пропусна възможността, да реализира.

Станков е роден в Уеска и дори вече има 4 мача за юношите на Испания до 18 години, като там се отчете с 2 гола срещу Япония и Мексико.

Това беше първата ми повиквателна в първия отбор. Не знаем какво да си мисля, като ми се обадиха, но бях концентриран и останах здраво стъпил на земята. Ако ми дадат нова възможност, ще се опитам да се възползвам и да помогна на отбора. Ако ли не, ще продължа да работя, защото знам, че ще имам и друга възможност“, каза Борислав Станков пред Cadera Ser след дебюта си.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железаров

    4 1 Отговор
    Роналдо бая е набъбнал.
  • 2 Активист на БКП

    9 1 Отговор
    Ей така благодарение на Тиквата и ГЕРБ децата ни ще се раждат и играят за чужди държави!!!

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 кой беше ривалдо

    2 3 Отговор
    тоя роналдо не го помня или немога да го позная не е педалчето не е зъбчото повече ми мяза на ромарио тоя

    Коментиран от #5

  • 5 Подуямие

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "кой беше ривалдо":

    Роналдо феномена. Има някакво заболяване и се е освинил
  • 6 дсфдс

    1 0 Отговор
    това ли е Българина на снимката - ммм ха ха ха
  • 7 БоБо

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Активист на БКП":

    Нали!
    Благорание на ББ и ГЕРБ този се е родил в Испания преди 19г и е расъл и тренирал там.
    Хайде сега се върни в 1-ви клас и сравни кое е по-голямо - 12 или 19.
  • 8 Валенсия

    1 1 Отговор
    Испанският елитен Реал Валядолид е подписал договор до 2023 година с младия български нападател Борислав Станков, известен в Испания като Слави, съобщава вестник AS.
    Момчето е родено в България, но е израстнал в Испания и там развива кариерата си. Роден на 5-и май 2002-а година нападателят, чието пълно име е Борислав Ивайлов Станков, заминава с родителите си в Испания, когато е 8-годишен. Кариерата му започва в юношеските формации на Уеска- град на 60 километра североизточно от Сарагоса в провинция Арагон. След това преминава във Валенсия, за да се озове преди година във Валядолид, където веднага започва да бележи голове. Изявите му привличат интереса и на други отбори. И за да бъде запазен в клуба, от Валядолид му предлагат договор до 2023-а година.