Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 12:00 957 1

Катар наема компания, която да менажира престоя на гостите по време на Световното първенство

  • катар 2022-
  • световно първенство-
  • хотел

Страната очаква над 1,2 млн. посетители по време на Мондиала, но в момента разполага само с 30 000 хотелски стаи

Катар наема компания, която да менажира престоя на гостите по време на Световното първенство - 1
Снимка: Shutterstock

Катар е най-малката по територия и население държава в историята, която ще приеме Световното първенство по футбол, а това създава безпрецедентни предизвикателства пред страната. Едно от тях касае приемането на очакваните над 1,2 млн. посетители по време на шампионата идния ноември.

Върховният комитет по доставка и наследство в Катар обяви, че страната е сключила договор с компанията Accor, за да ѝ помогне да менажира престоя на футболните запалянковци и деятели в хода на 28-те дни, в които ще се проведе Мондиала, научихме от Reuters.

В момента страната-домакин разполага само с 30 000 хотелски стаи, а за нуждите на подобен форум трябват поне двойно повече.

Целта на държавните власти е да си спестят главоболията, които може да предизвика разкриването на подобен брой легла, когато футболната надпревара приключи, а инфраструктурата остане.

Катар е с население от 2,9 млн. души, 85% от които са чуждестранци. Фактът обаче, че страната е най-големият износител на втечнен газ в света, я прави държавата с най-висок принос към БВП на глава от населението. Именно това е и причината Доха да може да си позволи да организира най-големия футболен форум в света.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    Няма проблем да се нощува в Бахрейн или Емирствата, стига да се договорят със саудитците за свободни коридори за транспорт.