Last news in Fakti

10 Декември, 2021 00:30 1 377 1

Кои ще са първите участници в елиминациите на Лигата на конференциите

  • лига на конференциите

Станаха известни на практика всички участници в турнира през пролетта

Кои ще са първите участници в елиминациите на Лигата на конференциите - 1
Снимка: БГНЕС

Ето, че официално сложихме край на първата в историята групова фаза в турнира Лига на конференциите и определено можем да кажем, че състезанието ни предложи някои доста интригуващи моменти тази есен. Сега обаче е време да се настроим за жребия в понеделник, когато ще научим първите двойки в плейофната фаза на турнира.

Преди да ви запознаем с клубовете, трябва да отбележим, че предстоящият етап е разделен на две части. Едната са победителите от груповата фаза, които на практика ще си спестят два международни мача през февруари. Другата фаза включва отборите, завършили на второ място в своите групи. Те ще се конкурират с клубовете, които са финиширали на трето място в своите групи, но от Лига Европа. Това се превръща в една 1/8-финална фаза, съставена от два отделни етапа. Може и да звучи сложно до някаква степен, но всъщност разликата е просто, че най-заслужилите ще спестят сили за началото на същинската част от турнира.

И ето, че най-накрая ще ви представим групата на поставените отбори, сред които влизат завършилите на второ място в групите на Лигата на конференциите. Това са Макаби Тел Авив, Партизан Белград, Бодьо/Глимт, Рандерс, Славия Прага, ПАОК, Витес (под условие, че Тотнъм не спечели срещу отложения мач с Рен) и Карабах.

Списъка с непоставените идва от завършилите на трето място в групите на Лига Европа. Те са Спарта Прага, ПСВ Айндховен, Лестър Сити, Фенербахче, Марсилия, Мидтиланд, Селтик и Рапид Виена.

Измежду тях ще бъдат сформирани 8 двойки, от които се очакват респективно 8 тима, които да се изправят в същинската фаза на 1/8-финалите. Там вече ги очакват отборите на Базел, Рен, Копенхаген, Фейенорд, Рома, Гент и ЛАСК.

Ключово за жребия е, че два отбора от една и съща страна не могат да играят в тази фаза на Лигата на конференциите, както е и в останалите два европейски клубни турнира.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    НЯКОГА в БЪЛГАРИЯ имаше ФУТБОЛ ФЕНОВЕ а сега НЕ
    ФУТБОЛЪТ стана БИЗНЕС и КОРУПЦИЯ
    а много малко са ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ
    защото повечето днешни ФЕНОВЕ създават проблеми