Last news in Fakti

9 Януари, 2022 11:17 1 241 5

Симона Халеп срази рускиня на финала на австралийски турнир

  • симона халеп-
  • вероника кудерметова-
  • съмър сет 1-
  • австралия-
  • wta

Мачът между двете продължи час и 15 минути. Халеп първа допусна пробив в мача, но много бързо се реваншира и спечели 5 поредни гейма, за да се наложи в първия сет с 6:2.

Симона Халеп срази рускиня на финала на австралийски турнир - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Румънската тенисистка Симона Халеп се наложи с 6:2, 6:3 над рускинята Вероника Кудерметова и спечели турнира в Мелбърн "Съмър Сет 1" с награден фонд от 442 020 долара.

Халеп, която в момента е под №20 в световната ранглиста на WTA, но 64 седмици е била първа, вече има 22 победи в турнирите на асоциацията, като сред тях са и титлите на "Уимбълдън" и "Ролан Гарос".

Мачът между двете продължи час и 15 минути. Халеп първа допусна пробив в мача, но много бързо се реваншира и спечели 5 поредни гейма, за да се наложи в първия сет с 6:2.

Вторият сет също започна със спечелен пробив от Кудерметова, която е под номер 31 в ранглистата, но след това румънката направи 2 поредни, за крайната победа. Халеп направи 2 аса и спечели 63 процента от точките при първи сервис.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 7 Отговор
    Без субстанции рашките не ги бива в спорта.
  • 2 Руснаците

    4 3 Отговор
    Вече са №1 в тениса при жените и при мъжете - най-прогресиращата нация в тениса.

    Коментиран от #4

  • 3 Джордже Балашевич

    1 1 Отговор
    Това вече не е спорт. Скапаната политика и печалбарството доминират над всичко. Хората, които отдават целият си живот за една кауза, които полагат труд, подлагат се на кански натоварвания и подлагат себе си и близките си на лишения чрез тренировъчни и състезателни програми се приключват и зануляват за секунди чрез административни хватки и прийоми! Дали, ако не ставаше въпрос за сърбин, българин или руско говорящ субект, отношението щеше да бъде същото!
    Спотисти и фенове на спорта, нека обявим бойкот на всички спортни мероприятия! Само тогава лакеите администратори и политическият слугинаж ще се "събудят" и само тогава медицината ще стане отново медицина, образованието отново образование, спорта отново спорт, науката отново наука и политиците ще осъзнаят, че тяхната дейност трябва да е в полза на обществото, а не за сметка на хората!
    БОЙКОТ МУ Е МАЙКАТА!

    Коментиран от #5

  • 4 да бе знаем

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Руснаците":

    че сте дегенерати
  • 5 ...

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джордже Балашевич":

    И на кого ще обявиш бойкот. На испанци, норвежци и т.н. им се разминава, защото държавата се грижи за тях, а тук на изток хората са оставени сами на себе си и затова ги мачкат с прийоми, схватки и какво ли не. Ала докато Русия поне хвърля парите си за оръжия, в България потъват и потъват в разни шкафчета. Потънаха не само български пари, но и безчет външни заеми. Скоро време ще се изравнят цените в хранителните и бижутерийните магазини.