Last news in Fakti

13 Януари, 2022 22:00 2 119 0

На война като на война: 7 гола и 3 червени картона между Наполи и Фиорентина

  • наполи-
  • фиорентина-
  • купа на италия

Този мач от Купата на Италия ще остане дълго във фолклора на турнира

На война като на война: 7 гола и 3 червени картона между Наполи и Фиорентина - 1
Снимка: БГНЕС

Турнирът за Купата на Италия има нова невероятна страница за историята си, благодарение на епичното дерби между Наполи и Фиорентина, в което видяхме цели 7 гола, 3 червени картона, продължения и какво ли още не.

Душан Влахович вкара дежурното си попадение за „виолетовите“ в 41', но малко преди края на редовното време през първата част Дрийс Мертенс увеличи своя рекорд от попадения, а в продължението вратарят на гостите Бартоломей Дронговски бе изгонен за нарушение извън наказателното си поле.

След почивката мнозина очакваха, че „партенопеите“ ще спечелят без проблем срещата, макар Алекс Мерет да смени контузения Давид Оспина на вратата за домакините. Тъкмо те започнаха да налагат своята воля и Кристиян Бираги даде нов аванс на „виолетовите“, шокирайки отбора с повече хора на терена.

Ървинг Лозано влезе от резервната скамейка в 64', за да може 20 минути по-късно да си изкара директен червен картон за грубо нарушение в центъра на терена.

Към душовете го последва преждевременно Фабиан Руис, който се появи в игра в същата минута, но той имаше благоприличието да получи два жълти картона, макар и вторият да дойде чак в 93'.

Едва ли е имало друг човек на стадиона или пред екрана, който да си е представял, че мачът ще завърши по друг начин, освен 1:2, но ето, че Андреа Петаня изравни в последната секунда на добавеното време, въпреки обрата в кадровите сили на терена.

В добавеното време на първото продължение Лоренцо Венути материализира игровото предимство на десетимата от Фиорентина, въпреки всичките усилия, които положиха от Наполи, за да затворят вратата си.

След това умората превзе състава на Лучано Спалети и се стигна до нови попадения на Кржищоф Пьонтек и Юсеф Малех, за да видим крайно необичайното 2:5 на светлинното табло.

Фиорентина в крайна сметка си спечели мястото на 1/4-финалите, където съперник ще бъде Аталанта.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА