18 Януари, 2022 16:30 1 299 1

ФИФА наказа френски гранд с една година без трансфери, благодарение на футболист, който не държи на думата си

  • марсилия-
  • уотфорд-
  • фифа-
  • папе гай

Папе Гай на свой ред ще пропусне остатъка от сезона

ФИФА наказа френски гранд с една година без трансфери, благодарение на футболист, който не държи на думата си - 1
Снимка: БГНЕС

Френският гранд Олимпик Марсилия ще бъде лишен от правото да картотекира нови футболисти в период от 12 месеца, след като от ФИФА се произнесоха официално по казуса с техния играч Папе Гай, научихме от L'Equipe.

Повод за тежкото наказание е трансферът на сенегалеца Папе Гай от втородивизионния Льо Авър през 2020 г.

Оказва се, че дефанзивният халф е подвел английския Уотфорд, като дори през въпросната година подписва предварителен договор с клуба, тъй като навлиза в последните 6 месеца от договора си с Льо Авър. В последствия младия играч сменя агента си, а той на свой ред го съветва да приеме нова оферта от страна на Марсилия. Така той слага подписа си повторно и пренебрегва предварителната уговорка с англичаните.

В последствие „стършелите“ завеждат дело срещу Олимпик и Гай за нарушаване на договора. От една страна футболистът е длъжен да се яви на служба на 1 юли, а от друга французите е трябвало да платят трансферна сума, ако искат да притежават играча.

След двугодишна битка адвокатите на Уотфорд ликуват, защото сега клубът ще получи финансово обезщетение от двете страни.

Що се отнася до самия Папе Гай, той е отзован от националния отбор на Сенегал в турнира за Купата на африканските нации, защото правата му за участие в състезания под егидата на ФИФА са преустановени за период от 4 месеца.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Информиран

    2 1 Отговор
    Във Франция можеш като работник да подписваш каквито си искаш договори, и после да не ги спазваш.

    Много социалистическо, но после да не се чудят защо никой не иска да е от другата страна на тази размяна и работа няма.

    Може да са наследили доста богатства, но от година на година става все по-зле там. Поне е красиво и селата са спокойни.