Last news in Fakti

23 Януари, 2022 21:45 1 855 1

Червен картон, пропусната дузпа, отменен гол, автогол и 18 дузпи по-късно Буркина Фасо прескочи трапа

  • буркина фасо-
  • габон-
  • купа на африканските нации

Габон даде всичко от себе си, но то не стигна за успеха на 1/8-финалите

Буркина Фасо е първият 1/4-финалите в Купата на африканските нации, след като отстрани тима на Габон в класически за турнира стил.

Първо Бертранд Траоре пропусна дузпа в 18', а след това нападателят изкупи греха си с попадение десет минути по-късно.

След това гол на Бупендза бе отменен след намесата на ВАР, тъй като имаше засада на нападателя.

Сидни Обиса бе изгонен от терена в 67' за втори жълт картон и макар да последваха сериозни спорове със съдията от него и съотборниците му, основанията за наказанието бяха изцяло налице.

Оттам насетне обаче габонците заиграха далеч по-концентрирано и след няколко добри атаки в добавеното време на втората част стигнаха до изравнителен гол, макар и с помощта на Адама Гуира, който преодоля своя-собствен вратар.

Продълженията ни поднесоха не по-малко драма, защото буркинците бяха далеч по-притеснени от ситуацията и едва не се простиха с турнира в тази толкова неудобна ситуация с човек повече.

При дузпите видяхме спасения удар на Канга при четвъртото изпълнение и удара над гредата на Симпоре. След това при осмите накзателни удари Н'Гакуту също намери ръцете на вратаря, а Тапсоба на свой ред стреля високо в трибуните. Последва удар в сглобката на Палун, а при рикошета кълбото се удари на половин метър от гол-линията, но все пак не влезе. Победният удар бе дело на Уедраого след дузпа №18.

Това определено бе сблъсък, който ще се помни дълго от почитателите и играчите на двата отбора. Освен всичките интересни събития, имаше още 14 жълти картона, за да допринесат за колорита на мача.

Буркина Фасо сега очаква победителя от двойката Нигерия - Тунис, за да научи с кого ще спори за място на полуфиналите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буркина Фасо - Габон

    1 0 Отговор
    После, пушенето било вредно, а гъбите полезни.