Last news in Fakti

3 Юни, 2022 12:03 1 290 3

Обрат за „лъвиците“ за старта на Лигата на нациите

  • българия-
  • нидерландия-
  • лига на нациите

Те дори загубиха един от геймовете на 12 точки

Обрат за „лъвиците“ за старта на Лигата на нациите - 1
Снимка: Shutterstock

Българският национален отбор по волейбол за жени започна участието си в Лигата на нациите с успех с 3:2 над Нидерландия в Анкара.

Момичетата на Лоренцо Мичели спечелиха първия гейм на 15 точки, но след това отстъпиха на 12 и 19 точки, за да допуснат обрат до 1:2 от холандките. В четвъртата част обаче настъпи мобилизация за 25:15, а в тайбрека всичко се реши след 15:7 за „лъвиците“.

Гергана Димитрова се отчете с 20 точки в мача, а Мирослава Паскова добави 19, докато за „лалетата“ Елес Дамбринк и Фльор Савелкул се отчетоха само с по 14.

Днес Българя ще играе срещу Сърбия, за да потърси втора победа в групата си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    БРАВО и все така УСПЕШНИ БЪДЕТЕ
  • 2 дзверо

    1 1 Отговор
    Само дето това им беше втория мач! В първия паднаха с 3:0 ! Гола вода сте!!!
  • 3 Гордостта на Тарра

    0 1 Отговор
    Факти не приемат критики те винаги са прави ...
    Българският национален отбор по волейбол за жени започна участието си в Лигата на нациите с успех с 3:2 над Нидерландия в Анкара .. записа първа победа... Това е втори мач вече ... Но журнала яки спи,първия беше срещу Тайланд