20 Юни, 2022 07:40 1 299 0

Джошуа и Усик спорят за титлата на 20 август в Джеда

  • олександър усик-
  • антъни джошуа-
  • бокс

Двете страни са постигнали споразумение за срещата, която се очаква с огромен интерес още от септември миналата година

Джошуа и Усик спорят за титлата на 20 август в Джеда - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между украинеца Олександър Усик и британеца Антъни Джошуа ще се състои на 20 август в Джеда в Саудитска Арабия. Това обяви промоутърът Еди Хърн.

Двете страни са постигнали споразумение за срещата, която се очаква с огромен интерес още от септември миналата година. Тогава 31-годишният Джошуа заложи поясите си във версиите WBA, WBO, IBF и IBO, но загуби от 35-годишния Усик пред претъпканите трибуни на стадион "Уембли".

Очакваше се реваншът между двамата да се състои през пролетта или в началото на лятото, но подготовката на Усик бе възпрепятствана, след като той се включи в отбраната на Киев от руските нашественици.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА