9 Юли, 2022 09:44 1 219 0

Официално: Реал Мадрид се раздели с Лука Йович

  • реал-
  • фиорентина-
  • лука йович

Европейският клубен шампион обаче ще получи 50% от трансферната сума при следваща продажба на сръбския национал

От Фиорентина официално обявиха трансфера на нападателя Лука Йович, който пристига със свободен трансфер от Реал Мадрид, предава sportal.bg.

Европейският клубен шампион обаче ще получи 50% от трансферната сума при следваща продажба на сръбския национал. Самият играч пък подписа с новия си клуб договор за 2+2 години.

24-годишният Йович се присъедини към Реал Мадрид през лятото на 2019-а срещу 63 млн. евро, които бяха платени на Айнтрахт (Франкфурт). Той обаче така и не оправда високите очаквания към себе си и не успя да се наложи в състава на “лос бланкос”, които дори го върнаха под наем на германския отбор през пролетта на 2021-ва.

С екипа на “Кралския клуб” нападателя изигра 51 мача с едва 3 гола и 5 асистенции, но все пак успя да спечели Шампионската лига, две титли на Испания и две суперкупи на страната. Също така той има 26 двубоя с 9 попадения за Сърбия.

“Преди всичко, искам да благодаря на Реал Мадрид за тази сделка и най-вече на агента Фали Рамадани, който спомогна за осъществяването на трансфера. Това е голяма сделка и знаем, че взимаме във Фиорентина играч с толкова големи качества, който тази зима ще участва на Световното първенство. Ние сме супер доволни, че Лука е тук при нас във Фиорентина”, коментира изпълнителният директор Джо Бароне пред клубната телевизия.

“Разбира се, че съм щастлив и много горд да бъда част от този отбор. Надявам се, че ще имаме успехи в бъдеще”, добави Йович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА