Last news in Fakti

19 Юли, 2022 18:33 1 498 0

Кои са най-великите съотборници в кариерата на Дейвид Бекъм

  • дейвид бекъм

Английската легенда е играл с някои от най-добрите футболисти в света от началото на новото хилядолетие

Кои са най-великите съотборници в кариерата на Дейвид Бекъм - 1
Снимка: БГНЕС

Дейвид Бекъм безспорно е един от най-добрите футболисти през XXI век, а това неминуемо означава, че в кариерата си е играл с някои от най-великите в историята. Transfermarkt асемблира най-добрите 11, които са делели един екип с английската легенда.

На вратата изданието поставя Икер Касияс, макар „Бекс“ да е имал зад гърба си стражи от ранга на Петер Шмайхел, Фабиен Бартез и Дейвид Сийман. Испанецът изглежда е оценяван като един от най-добрите в историята на своя пост.

На левия бек виждаме Роберто Карлош. Бразилецът е определян от мнозина за един от най-завършените футболисти изобщо, така че тук не е чак толкова голяма изненада. И все пак е редно да отбележим, че Бекъм е играл още с Ашли Коул и Денис Ървин.

Гари Невил пък е едновременно най-добрият десен бранител и човекът, с когото Дейвид Бекъм е изиграл най-много мачове в кариерата си. Мичел Салгадо и Джанлука Дзамброта тук дори не биха могли да се класират.

В центъра на защитата Transfermarkt поставя Тиаго Силва и Рио Фърдинанд. Тук обаче има широко поле за дискусии, защото те са в конкуренцията още на Яп Стам, Серхио Рамос, Джон Тери, Гарет Саутгейт, Валтер Самуел, Мартин Киоун, Тони Адамс и Алесандро Неста.

Пол Скоулс пък е един от онези, без които няма как да се направи подобна класация. Той заема ролята на дефанзивен халф.

Зинедин Зидан е пред него и тук също малцина изобщо в историята могат да се конкурират с класата на френската легенда.

Отляво на халфовата линия обаче виждаме Роналдиньо. Двамата с Дейвид Бекъм играха за кратко заедно в Милан. Изглежда обаче изданието цени много по-високо „Рони“, отколкото Райън Гигс, с когото имат почти 300 мача заедно на терена.

Луиш Фиго от друга страна е напълно без реална конкуренция от позицията на десен полузащитник, макар през повечето време именно Бекъм да заема тази роля.

В атака Роналдо и Рууд ван Нистелрой делят позицията. Но тук конкуренцията е може би най-сериозна измежду всички останали зони по терена, защото Дейвид Бекъм е играл също с Анди Коул, Теди Шерингам, Дуайт Йорк, Майкъл Оуен, Диего Форлан, Уейн Рууни, Алън Шиърър, Филипо Индзаги, Андрий Шевченко, Иън Райт, Златан Ибрахимович, Раул и Ерик Кантона.

Важно е само да отбележим, че класацията е напълно по субективната преценка на Transfermarkt без да се вземат предвид личните статистики на всеки един от играчите или техните клубни и национални постижения.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА