Last news in Fakti

24 Юни, 2013 13:04 1 164 0

Кой къде е за Мондиал 2014?

  • групи-
  • квалификации-
  • мондиал 2014-
  • фаворити-
  • баражи
Кой къде е за Мондиал 2014? - 1
Снимка: БГНЕС

Въпросът, който вълнува всички българи, интересуващи се от футбол, е дали България ще се класира за Световното първенство през 2014-та година в Бразилия. Момчетата на Любо Пенев изминаха дълъг път от считани за аутсайдери до един от фаворитите за класиране в нашата група Б. Всеки българин си мечтае да види трикольорите на световните футболни финали, но кои други нации може би ще правят компания на нашите "лъвове"? 

Група "А"

Тук изненадващо или не, фаворит за първото място 3 кръга преди края на квалификациите е тимът на Белгия. Отборът води с 3 точки пред втория в класирането Хърватия. Белгийците разполагат със състав, който е способен на изненадата дори и на Световните финали, с имена като Фелайни, Вермален, Азар и Компани. За хърватите, които показват спад във формата, баражите са все по-близко. 

Група "С"

Битката в група "С" е за второто място, тъй като на челната позиция се намира тимът на Германия. С актив от 5 победи и един равен Бундестимът като че ли е направил крачката към Бразилия. За мястото, даващо право на бараж, се борят три отбора - Австрия, Швеция и Ирлания. Битката ще е жестока, тъй като и трите тима с еднакът точков показател - 11, 4 кръга преди приключването на квалификациите. 

Група "D"

В тази група също победителят е вече предизвестен - Холандия. Лалетата са повече от убедителни след като в 6 мача са постигнали 6 победи. Фаворит за второ място, доста изненадващо, е тимът на Унгария, който разполага с 11 точки, с 1 точка повече от основния им конкурент Румъния. Северните ни съседи остават в битката за мястото, даващо право на участие в бараж. 

Група "Е" 

В може би най-слабата група като качество от всичките квалификационни, лидер е тимът на Швейцария с 14 точки от 6 мача. Битката за второ място е доста ожесточена след като цели три тима се борят за евентуално участие в бараж - изненадата Албания, Исландия и Норвегия. Може би тайничко, Любо Пенев и неговият щаб се надяват на евентуален бараж да срещнем тим от тази група. 

Група "F"

В тази група ситуацията е доста объркана, тъй като лидер за момента е тимът на Португалия с 14 точки. Втори са Русия - 12 точки, но и с 2 мача по-малко, което дава голямо предимство на руснаците в битката за първото място. Изненадващо в двубоя за баражите се включва и отборът на Израел, който е с 11 точки и мач по-малко от португалците.

Група "G"

Може би най-лишената от интерес група. Водач в класирането е продължаващият на изненадва тим на Босна и Херцеговина с 16 точки. Втори, с 13 точки, са южните ни съседи от Гърция, които изглеждат почти сигурни за баражите. Трети са Словакия с 9 точки и илюзорни шансове за попадане в Бразилия. 

Група "Н"

Една от най-интересните квалификационни групи. На първото място, изненадващо, е тимът на Черна Гора с актив от 14 точки. Плътно зад тях върви отборът на Англия с 12 точки и мач по-малко. Още два тима ще се опитат да се преборят с конкуренцията за местата, даващи право на участие в бараж - Украйна и Полша. Те са съответно с 11 и 9 точки. 

Група "I"

Също предварително решена група. Тук фаворитите, в лицето на Испания и Франция, взимат своето. Иберийците са убедително на първото място с актив от 11 точки, докато французите може би ще се задоволят с бараж, след като имат с 1 точка по-малко от испанците. Трети са Финландия, които имат минимален шанс за класиране. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА