Last news in Fakti

7 Август, 2022 11:33 1 459 5

Аспарух Никодимов: ЦСКА не разузна достатъчно добре съперника си в евротурнирите

  • аспарух никодимов-
  • цска-
  • сейнт патрикс-
  • лига на конференциите

Легендата на „армейците“ смята, че дори ирландците не са очаквали да си тръгнат с победа от „Българска армия“

Аспарух Никодимов: ЦСКА не разузна достатъчно добре съперника си в евротурнирите - 1
Снимка: БГНЕС

Аспарух Никодимов даде традиционния си коментар за представянето на ЦСКА в евротурнирите, като този път му се наложи да даде своето мнение за загубата с 0:1 от Сейнт Патрикс в квалификациите за Лигата на конференциите. Той е на мнение, че „армейците“ просто не са разузнали достатъчно добре своя иначе скромен противник.

Ето и целият му коментар, публикуван на страницата на „Тема Спорт“:

ЦСКА изигра слаб мач и допусна много неприятна загуба от непретенциозен съперник, който дори сам не вярваше, че може да спечели. В предишни години сме губили на свой терен от Марек и други такива отбори, но винаги сме били на ниво, когато е трябвало да защитаваме името на клуба пред света. Срещу Сейнт Патрикс червените не бяха на необходимото равнище и един от основните проблеми бе, че съперникът не бе достатъчно добре разузнат. Направихме голямата услуга на ирландците да подходим по най-добрия и угоден за тях начин. Още през първото полувреме се видя, че противникът се подрежда по един и същ начин, а ние го улеснихме, като атакувахме еднотипно и разчитахме на центрирания, които дори не бяха прецизни. С този подход сякаш казвахме “ела, вълчо, изяж ме”. ЦСКА предостави на гостите точно това, което те най-много обичат, и да се опитваш да победиш представители на тези държави с изсипвания на топката в наказателното поле доказва, че не си научил урока си и не си написал домашното си. През второто полувреме ситуацията бе малко по-добра, но вече бе късно, защото двубоят бе отишъл в желаното от Сейнт Патрикс русло. Гостите видяха, че дяволът не е толкова черен, понатрупаха самочувствие и изчакаха своя момент. Сега е задължително младият Асен Дончев да получи пълна подкрепа от всички. Той сбърка сериозно, но такива неща се случват с неопитните футболисти, на които им липсва тактическа зрялост. Момчето ще си научи урока, че топката не може да се връща с глава към вратаря от 45 метра. Но не Дончев е причината за продукцията на ЦСКА. Проблемът е, че отборът не опита да разчупи отбраната на ирландците с къси подавания, острота, дублиране на фланговете, късо изпълнение на корнери и по този начин така и не бе затруднен вратарят на съперника, който през всичките 90 минути не направи решаващо спасяване, а демонстрираше само някакви актьорски номера.

При този резултат задачата в реванша става изключително сложна. Не е невъзможно, но е малко вероятно ЦСКА да продължи напред в турнира. Със сигурност противникът няма да се хвърли с главата напред в ответната среща. С много агресия те ще бранят своята врата и ще разчитат на контраатаки, при които да решат всичко. В Ирландия се играе много трудно и съм го изпитвал на свой гръб.

С оглед на нивото на настоящия състав на армейците бе много добре и предвидливо да се отложи мачът с Ботев Пд. Този отбор няма класа, за да се вдигне и затова му е нужна почивка. Преди време аз бях противник на подобни методи и не исках да се отлагат мачове. През 1982 година имаше натиск да отложим двубоя с Левски, за да сме готови за Ливърпул. Аз издействах пред генералите да излезем срещу сините, а впоследствие се оказах прав, защото победихме и тях, и англичаните, но тогава имах играчи с характер и много класа. В момента проблемът е, че селекцията в ЦСКА се прави в движение и е малко закъсняла. Не е хубаво новите попълнения да пристигат ден преди появата им на терена в толкова важни мачове. Включването на Линдсет ми се понрави, но нека не избързваме със заключенията, а да го видим в още няколко мача. Искам да видя повече от нападателите, които срещу ирландците попаднаха в клопката на безконечните центрирания. Назон все още не е в оптимална форма и изглежда тежък. За жалост, трансферната политика на армейците прилича малко на игра на тото или на онова “тука има, тука нема”. Взимат се някакви футболисти и трябва да стискаме палци да станат. Много от тях в началото се понапънат, а когато вкарат 2-3 гола, се отпускат и започват да си го карат по течението от заплата до заплата.

Може да се обобщи, че ЦСКА не бе подготвен за първата среща със Сейнт Патрикс. Пред червените има една седмица, в която да се съберат и да опитат да продължат напред в турнира.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от ловеч

    4 1 Отговор
    Споко радвай се на другото, все едното смешно сска жа бие !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ицо

    3 0 Отговор
    ЦСКА каквото и да разузнава това си е Ганчев да изхвърли цялата некадърна збирщина и да прави нов одбор от тия не става нищо да остави само треньора

    Коментиран от #5

  • 4 Гого

    2 0 Отговор
    От тоя алкохол ти е изгоряла физиономията
  • 5 Така

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ицо":

    А на мен ми се струва, че точно Ганчев си е назначил разни такива, дето са му симпатични, но не са компетентни. Собственикът трябва да се смени. А и с тия далавери може и в затвора да влезе, не е човек, на чийто мръсни пари да може да се разчита.