7 Септември, 2022 16:33 909 7

62 държави ще изпратят свои представители на Световното по художествена гимнастика в София

  • художествена гимнастика-
  • световно първенство

Турнирът ще се проведе през идната седмица

62 държави ще изпратят свои представители на Световното по художествена гимнастика в София - 1
Снимка: БГНЕС

Световното първенство по художествена гимнастика наближава и вече има само седмица до старта му. На пресконференция днес от БФХГ обявиха, че цели 62 държави са заявили, че ще изпратят свои представители за турнира.

Очакват се 30 ансамбъла и 85 състезателки в индивидуалните дисциплини, като с тях ще пристигне и огромна делегация от националните федерации.

Избрахме за тема българската шевица и фолклора, който искаме да покажем на гостите на първенството. В София ще пристигнат гимнастички от 62 държави. Норвегия отказа участие, а квотата ѝ се даде на състезателка от Шри Ланка. Малайзия също няма да има представителки, но все още не е сигурно дали мястото ще бъде заето от Сингапур, защото е в последния момент. Много е важно, че България организира Световно първенство за втори път в последните четири години. Това е огромно признание от страна на ФИГ към българската художествена гимнастика“, сподели генералният секретар на българската федерация - Росица Атанасова, цитирана от Gong.

Състезанието започва на 14 септември в столичната зала „Арена Армеец“ и ще продължи до 18 септември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 9 Отговор
    Русия и Беларус са най добрите.

    Коментиран от #5

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор
    УСПЕХ на БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ
  • 3 честен ционист

    3 2 Отговор
    62 държави, в 1 зала, за 4 дни.. Абре, тия гимнастичките в залата ли ще спят, ядат и играят? Или наще разчитат като обявят спонсора Газпром, да се откажат 2/3-ти от участниците.
  • 4 каталог за девици

    2 4 Отговор
    Тая зала трябва да я прекръстят на Пиздазал!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Паразит

    0 1 Отговор
    Та това новост ли е!?!... Те тия представители са изпратени много отдавна ... Но им е трудно да се ориентират при пристигане на територията ...та се налага полицията да ги лови почти всеки ден на групи от по 15-45 човека по магистралите..
  • 7 Макс

    2 1 Отговор
    Какви 62 държави, те няма толкова държави в света, който са развиват този спорт!!!!