Last news in Fakti

7 Септември, 2022 20:30 1 202 8

България напуска европейското с гордо вдигната глава

  • българия-
  • белгия-
  • евробаскет 2022

Националите отстъпиха само с 9 точки на Белгия

България напуска европейското с гордо вдигната глава - 1
Снимка: БГНЕС

България приключи участието си на тазгодишното издание на Евробаскет 2022 след загуба с 80:89 от Белгия в последния кръг от груповата фаза.

Белгийците имаха контрол върху срещата през почти цялото време, благодарение на натрупаната сериозна разлика във втората четвъртина.

Александър Везенков записа нови 26 точки, 13 борби и 1 асистенция към актива си, с което си гарантира място сред най-добрите състезатели в турнира.

Ретин Обасохан и компания обаче бяха по-ефективни в атака, тъй като споделиха отговорността. Цели 69,7% от опитите за стрелба намериха българския кош при ударите за две точки.

При стрелбата за тройка българите отново показаха много високо ниво с 13 от 37 коша, но това не се оказа достатъчно за нещо повече от почетна загуба.

България остава с 6 точки и разлика от 427:475 и независимо от развоя на срещата между Черна гора и Грузия отборът ни ще остане на едно от последните две места в Група А.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кое му е гордото?

    15 1 Отговор
    Една победа и четири загуби. С волейболистите - лика прилика...
  • 2 Да,бе

    12 3 Отговор
    Опънати,но горди,като украинци в "Лидъл".
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мутата

    7 1 Отговор
    Може да се насерем, но няма да се изложи.
  • 5 Не разбрах

    6 1 Отговор
    Кой е горд? Аз не съм. Съжалявам ги. Както футболисти, волейболисти... Жалък ни е спорта. Язък. Защо ли се занимават със спорт професионално. Нямат нито воля, нито дух за победа. Посредствени. Като държавата, като сегашните отломки от иначе достойния някога народ.
  • 6 Докога ще се самозалъгваме,

    6 0 Отговор
    че в момента има някакъв спорт с БЪЛГАРСКА марка? Я вижте - в баскетбола има един пришълец, дето не знае и дума българска - и да се гордея с него? В другия голям повод за гордост -художествената гимнастика - освен че съдийките ни подариха олимпийска титла, защото бяхме от "правилната" страна ,ще последват нови подаръци - за самочувствието на комплексираната ни нация; във футбола, волейбола... дори подаръци няма. И все - "горди сме", "лъвове", "лъвици"... а бе ако лъвовете и лъвиците /истинските/ бяха като тези, досега да са измрели от глад. Спорт в България имаше преди 1990 - с малки изключения и по инерция и малко след това. Днес - хм...Може да има таланти, но развитието им е отчайващо. Най-яркият пример - да спечелиш младежкия Уимбълдън и след това да не спечелиш НИТО ЕДИН турнир от най-висока класа - ами това е . Да демонстрираш гордост от историята си /която дори не е твоа/ - и да губиш от аматьори от Малта... ами това е. Горди сме! С какво?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Опааа

    3 1 Отговор
    Сериозно ли? 🤦‍♂️ “Гордо вдигната глава”…🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️