Last news in Fakti

9 Септември, 2022 11:33 818 0

32 ранени след сблъсъци по трибуните на мач от Лигата на конференциите

  • лига на конференциите-
  • ница-
  • кьолн

Срещата едва не бе прекратена от УЕФА

32 ранени след сблъсъци по трибуните на мач от Лигата на конференциите - 1
Снимка: БГНЕС

За пореден път публиката във Франция предизвиква сериозни безредици по време на футболен мач, като този път се състояха сблъсъци между агитката на Ница и тази на германския Кьолн. RMC дори съобщава за 32 ранени след мелетата.

Наложи се намесата на жандармерията, за да бъдат овладени грозните сцени, като това наложи забавянето на срещата от Лигата на конференциите с около час. Дори се обсъждаше отлагане, но полицията успя да въдвори ред.

Твърди се, че ултраси на германския клуб са предизвикали спречкването, като са нахлули в сектора на крайните запалянковци на Ница.

Очаква се УЕФА да наложи сериозни санкции, но по-лошото е, че подобни сцени стават все по-често явление с оглед занижените охранителни мерки по стадионите и липсата на адекватна реакция от самите клубове, които не полагат нужните усилия, за да изолират феновете, предизвикващи подобни грозни сцени.

Междувременно срещата все пак се доигра и приключи при резултат 1:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА