17 Септември, 2022 13:03 956 3

Готвят финал на Шампионската лига в Ню Йорк

  • шампионска лига-
  • александър чеферин-
  • ню йорк

Най-големият град в САЩ може да приеме най-важния мач от европейските клубни турнири

Готвят финал на Шампионската лига в Ню Йорк - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА води преговори със спортната администрация в Ню Йорк, за да премести един от финалите в Шампионската лига именно в „Голямата ябълка“, съобщи вестник AS.

Александър Чеферин има подобен план още от 2016 г. насам, когато бе изпран за президент на Европейската футболна централа. Тогава той изрази мнение, че феновете няма да имат проблем с подобна идея, но няма как да не изпитваме огромни съмнения, че това ще е така.

Комерсиализацията на футбола отдавна се смята за един от убийците на най-великата игра. Емоциите стават все по-размити, традициите остават на заден план, стадионите осезаемо притихват и заклетите почитатели на спорта отделят все по-малко внимание на случващото се на терена за сметка на цифрите и изявите в социалните мрежи.

До преди 20-30 години футболът бе събитие, което вълнуваше хората в продължение на дни, докато през уикенда не дойде време за голямото дерби. Днес обаче на практика няма нито един ден, в който да липсват мачове на живо или по телевизията.

Най-големите отбори вече играят по 60 мача годишно, което се пада средно по повече от мач на седмица, като вземем предвид дори паузите за националните отбори и времето за възстановяване между два сезона.

В същото време социалните мрежи бълват милиони часове съдържание, за да ни правят съпричастни с всяка една минута от живота на играчи, треньори, ръководство и всички останали служители от шофьора на автобуса, до готвача в кухнята.

Всичко това се прави с една-единствена цел - пари. Затова ще имаме Световно първенство през зимата в Катар, по същата причина се създадоха Лигата на нациите и Лигата на конференциите, лятната подготовка на клубовете вече преминава в турне из Азия и Северна Америка и още куп странични платени дейности.

Финал на Шампионската лига в САЩ ще бъде просто поредната стъпка към убийството на футбола. И така рано или късно повече хора ще го наричат „сокър“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кленя

    11 0 Отговор
    за парите уефа ще приеме и финал в танзания,важното е да има лапане яко
  • 2 Коко

    3 0 Отговор
    Може и на луната.

    Коментиран от #3

  • 3 е за там

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коко":

    ще почакаме да снимат втора серия на кацането