24 Септември, 2022 16:31 869 7

Григор започва от втория кръг на Sofia Open

  • григор-
  • димитров-
  • sofia open-
  • димитър-
  • кузманов-
  • тенис

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи срещу квалификант

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира директно от втория кръг на турнира Sofia Open, който ще се състои през следващата седмица на твърдите кортове в зала "Арена Армеец" в българската столица. Шампионът от 2017 година Димитров е поставен под номер 3 и почива в първия кръг, а след това за място на четвъртфиналите очаква победителя от срещата между Микаел Имер (Швеция) и Иля Ивашка (Беларус), а евентуален негов съперник на четвъртфиналите е норвежецът Холгер Руне, предава gong.bg.

До момента хасковлията, шампион на Sofia Open за 2017 г., няма играни мачове срещу 24-годишния швед. Срещу 28-годишния Ивашка първата ракета на България има равен баланс 1:1. И двата мача се проведоха през 2021 г., като Гришо спечели с 6:4, 6:4 в Женева, а беларусинът се наложи с 6:2, 7:6 (4) във Вашингтон.

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще се изправи срещу квалификант в първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в София, който започва утре. Това отреди жребият, който бе теглен днес с участието на самия Кузманов. При успех в първия си мач, Кузманов ще срещне сърбина Душан Лайович или седмия поставен Джак Дрейпър от Великобритания.

Третият ни представител в схемата Александър Лазаров ще премери сили с чеха Иржи Лехечка на старта, а победителят ще играе с четвъртия поставен Лоренцо Музети от Италия. Първи поставен в София е шампионът от последните две издания Яник Синер, а втори - испанецът Пабло Кареньо Буста.

Първите четирима в схемата на турнира се класират директно за втория кръг. Топпоставен е италианецът Яник Синер, а втори е Пабло Кареньо-Буста (Испания). №3 е Григор Димитров, а четвъртия е Музети.

Водачът на схемата Синер ще започне защитата на титлата си от миналата година срещу Нуно Боргес или квалификант, а потенциалните му опонента за четвъртфинала са Стан Вавринка, Фабио Фонини, Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили.

Изключително любопитен сблъсък от първия кръг е между трикратния трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка (Швецийрия) и Фабио Фонини (Италия). Те са в горната половина на схемата, в която са още Синер и Димитров.

Вторият поставен Пабло Кареньо Буста (Испания) ще стартира във втория кръг срещу Марк Андреа Хюзлер (Швейцария) или квалификант. В долната част на схемата са Кузманов и Лазаров.

„Турнирът наистина е изключително силен и може би има по-благоприятен жребий, но не и лесен жребий, всички са много добри тенисисти, дори и тези в квалификациите“, коментира Кузманов, който сам изтегли своя съперник.

„Моята цел е да затвърдя формата, в която се намирам през цялата година. Надявам се да затвърдя победата си от миналата година и вече следващата цел е да задмина това. Най-хубавото нещо, освен всички добри тенисисти, които ще играят, е, че феновете се завръщат в залата. Винаги когато Григор е в България и играе, това е най-хубавото нещо. Това мотивира всички спортисти, нас, фенове, подрастващи, това е реклама за България“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва

    3 0 Отговор
    спешно пенсиониране
  • 2 Теле

    4 0 Отговор
    Стига с тоя некадърний
  • 3 аскюу кинанъ

    3 0 Отговор
    хъ-хт-хт гуляматъ звизда вечи въри саму нъ селсикти турнирчитъ
  • 4 Неграмотност

    2 0 Отговор
    Ква е таз държава Швецийрия, за която пише в статията? Това нова география ли е или списвачите изобщо не си четете бълвочите?!
  • 5 Бай Онзи

    1 0 Отговор
    Направо финал да играе , ...
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    УСПЕХ господин ДИМИТРОВ
  • 7 червена коприна

    0 0 Отговор
    Гришката защо е в розово? Дане се прави на Виктория Томова?