25 Септември, 2022 19:12 1 674 3

Христо Стоичков: Меси няма да се върне в Барселона

  • христо-
  • стоичков-
  • платини-
  • световно първенство-
  • катар-
  • меси

За мен изненадите на световното могат да дойдат от Белгия и Дания, прогнозира той

Христо Стоичков говори ексклузивно за предаването "Арена спорт", в което разказа малко повече за възможността да прави интервюта с някои от най-големите звезди на световния футбол, като сподели и очакванията си за Световното първенство в Катар в края на годината.

Бившият футболист на ЦСКА и Барселона описа работата си през последните 10 години като хоби и разкри, че това което му позволява да прави интервюта с футболисти от ранга на Лионел Меси и Роберт Левандовски е взаимното уважение, което има помежду им.

"Когато си отговорен и знаеш, че работата трябва да се свърши, винаги трябва да си подготвен. Така беше и по времето, когато бях футболист, така съм и сега. Всичко ми е подготвено ден по ден, час по час. Така се работи по-лесно, не се уморяваш и имаш хъс за работа. За мен това, което правя последните 10 години, е хоби. Всички тези интервюта са благодарение на взаимното уважение между мен и футболистите. Играли сме и сме направили имена. Много пъти съм казвал, че приятелството не се купува. Ние с Ромарио сме играли заедно 93/94 година, но продължаваме да се чуваме. С Бебето сме играли един срещу друг на терена, но приятелството остава. Видях се сега и с двамата. Контактите са важни. Когато единият звънне, е много важно телефонът да е на разположение", заяви Стоичков пред БНТ.

Носителят на "Златната топка" за 1994 година коментира и случващото се около Меси и дали има шанс аржентинецът отново да облече екипа на Барселона.
"Няма как да се завърне при положение, че си тръгна по такъв начин. Концентриран е максимално върху Шампионската лига с ПСЖ. Много по-спокоен е през тази година, много по-уверен. Вижда се, че заедно с Неймар и Мбапе играта напред е нещо страшно. Готви се с Аржентина за Световното първенство, където аз смятам, че те са един от фаворитите. Отборът е много по-динамичен, по-агресивен. Не зависят само от Меси. Мисля, че треньорът им работи много добре и всеки дава най-доброто от себе си. И аз ще бъда в Катар. Ще се заселя там 40 дни", сподели още Стоичков.

Голмайсторът от Мондиала в САЩ през 1994 година сподели и кои са според него фаворитите за първенството в Катар, което ще се проведе в края на годината.

"Ще бъде различно първенство, защото футболистите вече са започнали сезона и изведнъж ще спрат, за да играят на световното. За професионалиста обаче това няма значение. Ако искаш да си шампион, трябва да спечелиш седем мача. Да спечелиш седем мач подред обаче е много трудно. Франция има страхотен отбор, Англия също. Испания, за която никой не говори, разполага с уникален треньор и уникални футболисти. За мен изненадите могат да дойдат от Белгия и Дания. На белгийците това ще им бъде последният шанс. Хърватия и Сърбия очаквам също да се представят достойно", заяви "Камата".

Относно случващото се в българския футбол Христо Стоичков коментира лаконично: "Аз още преди 15 години казах какво ще се случи с българския футбол. Не желая да говоря за тях, защото не съм всекидневно близо до българския футбол.“

Стоичков говори и затова кои според него ще бъдат звездите на световното в Катар и допълни, че очаква това първенство да бъде незабравимо.

"Искам да видя на това Световно първенство какво ще направи Мбапе. На предното първенство показа какво може и на 20 години стана световен шампион. Ще има изненади със сигурност. Има много млади футболисти, които на национално ниво все още не са толкова известни - като Педри и Габи. Германия също разполага със страхотни млади футболисти. Мисля, че това Световно първенство, ще бъде незабравимо. В Катар ще сме като на Олимпиада, защото най-далечният стадион е само на 30 минути път", каза Стоичков.

Накрая Христо Стоичков разкри и какво му предстои на него в личен план, като шеговито сподели, че го очакват няколко "второстепенни интервюта".

"Заминавам за Маями, където ми предстоят второстепенни интервюта с Бекенбауер, Платини и Мбапе. Да ги свърша до края на тази година", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицеее, Ице

    1 3 Отговор
    Седи си задника, че си още подлежащ на мобилизация. Да те видя и тебе, дали ще отидеш на фронта
  • 2 Ганьо

    1 2 Отговор
    Кюрда Стоичков п...
  • 3 Ицееее Ице.

    3 0 Отговор
    Велик си.
    Затова те уважават по света.
    Но не и в нашата мише дупка- България.