26 Септември, 2022 23:33 1 180 0

Уругвайски национал пропуска Световното в Катар поради контузия

  • роналд араухо-
  • уругвай-
  • катар 2022-
  • барселона

Централният защитник няма да е на разположение до Нова година

Уругвайски национал пропуска Световното в Катар поради контузия - 1
Снимка: БГНЕС

Уругвай няма да може да разчита на една от големите си звезди за Мондиала в Катар - Роналд Араухо, след като стана ясно, че през тази седмица той ще се подложи на операция, по информация на ESPN.

Централният бранител получи контузия в адукторите по време на мач за Барселона, но надеждите бяха, че ще се размине с хирургическата намеса.

Араухо се превърне в един от най-важните играчи за Шави Ернандез от началото на календарната година, като често дори запълваше дупки и на десния бек.

Диего Алонсо сега на свой ред ще трябва да потърси други опции за сърцето на отбраната, но никой друг с уругвайски паспорт не изглежда дори да се доближава до класата на Роналд Араухо.

Припомняме, че Уругвай е в една група с Южна Корея, Португалия и Гана, като първият мач ще бъде срещу корейците на 24 ноември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА