Last news in Fakti

27 Септември, 2022 21:33 1 303 0

Френски национал от Байерн Мюнхен води битка с депресията

  • бенжамен павар-
  • депресия-
  • байерн мюнхен-
  • франция

Той признава, че състоянието му се е отключило по време на пандемията

Френски национал от Байерн Мюнхен води битка с депресията - 1
Снимка: БГНЕС

Депресията е едно от най-широко разпространените психически разстройства в света, като все повече звезди от шоубизнеса и спорта признават, че водят битка с това си състояние. Поредният сред тях е Бенжамен Павар, който прави това разкритие пред френското издание Le Parisien.

В главата ми нещата не бяха на мястото си. В началото си мислиш, че е нищо и че ще премине, но, когато продължи и дори след това на тренировка губиш усмивката от лицето си, тогава трябва да реагираш“, каза френският национал.

Той разкрива, че е отключил това разстройство по време на пандемията, когато в средата на 2020 г. светът бе практически скован от масов локдаун. Футболът пострада много тежко, особено с оглед обвиненията, че именно масовите събирания по стадионите са сред основната причина за така широкото разпространение на COVID-19 в Европа.

Както всички останали и аз съм човек, така че дори с хубавата къща и домашния фитнес имах нужда от човешки контакт. Будех се сутрин без апетит. Опитвах се да се грижа за себе си, като си готвя, като гледам телевизионни сериали. Не ми харесва думата „депресия“, но си е точно това“, каза още защитникът на Байерн Мюнхен.

Днес състоянието му е много по-добро. Той смята, че е излязъл по-силен от преди и вече се чувства променен човек.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА