Last news in Fakti

30 Септември, 2022 18:33 1 145 3

7-кратен шампион на Германия спира с мачовете по тъмно, за да пести енергия

  • нюрнберг-
  • германия

В сила влизат нови енергийни регулации от градската управа

7-кратен шампион на Германия спира с мачовете по тъмно, за да пести енергия - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-успешните клубове в историята на Германия - Нюрнберг, ще бъде първият в страната, който ще премине в своеобразен режим на тока за своите домакинства на „Макс Морлок“, научихме от Kicker.

Причината е, че местната управа решава да изпревари държавната политика по отношение на реакцията спрямо енергийната криза в следствие на войната между Русия и Украйна.

Германия е сред най-зависимите от руски газ страни в Европа, което създава условия за една наистина студена зима там. Отгоре на всичко и газопровода „Северен Поток-2“ стана обект на саботаж през изминалите дни, макар все още да не е ясно дали атаката идва от руска или от натовска страна.

Междувременно Нюрнберг се намира на 13 място във временното класиране на Втора Бундеслига. Що се отнася до капацитета на стадиона, той е с 50 хил. седящи места.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха

    3 0 Отговор
    При тока е ясно - пестят за да има за електромобилите. Интересно, за какво ли ще пестят от къпане? :D
  • 3 немецО

    3 0 Отговор
    Ми немците си имаха 19 АЕЦ-а. Какво направиха с тях? Сега олеле-мале... Кой им е виновен?