3 Октомври, 2022 16:03 999 0

Обамеянг разкрива за ценен урок от Роналдо-Феномена

  • роналдо назарио-
  • пиер-емерик обамеянг-
  • милан

Габонецът имаше честта за кратко да играе с бразилеца

Обамеянг разкрива за ценен урок от Роналдо-Феномена - 1
Снимка: БГНЕС

Пиер-Емерик Обамеянг се превърна в един от най-добрите голмайстори в света през изминалите десетина години и това изглежда се дължи до известна степен на ценния урок, който габонецът е научил от Роналдо Назарио, когато двамата за кратко се засякоха в редиците на Милан.

Винаги ще помня когато Карло Анчелоти се скара с Роналдо за физическото му състояние, а той го попита - „Какво искаш да правя - да тичам или да бележа голове?“ Анчелоти му отвърна, че „иска да бележи“ и още в следващия мач Роналдо вкара два пъти!“, сподели габонецът пред Daily Mail.

Малцина сигурно знаят, че Милан е първият професионален отбор на Обамеянг. Той пристига като юноша от Бастия през 2007 г., но точно поради присъствието на „Феномена“ е изпращан на няколко пъти под наем в Дижон, Лил и Монако, докато накрая не се установява в Сент Етиен, където талантът му блесва за пръв път.

Самият Роналдо пък навлиза в една спирала от контузии и проблеми с килограмите след края на кариерата му в Реал Мадрид. Той пристига на „Сан Сиро“ през януари 2007 г. и е освободен през лятото на 2008 г. За това време изиграва 20 мача, бележи 9 гола и асистира 5 пъти преди да изиграе и последните си мачове в кариерата с екипа на Коринтианс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА