6 Октомври, 2022 16:03 1 481 7

Дания задълбочава бойкота на Мондиала: Съпругите и гаджетата на футболистите няма да пътуват за Катар

  • дания-
  • катар 2022-
  • световно първенство

Датчаните се превръщат в лидери на протестните действия срещу потъпкването на човешките права в Катар

Дания задълбочава бойкота на Мондиала: Съпругите и гаджетата на футболистите няма да пътуват за Катар - 1
Снимка: БГНЕС

Датският национален отбор по футбол продължава инициативата си за бойкот на Световното първенство по футбол в Катар. Последното протестно решение е съпругите и гаджетата на футболистите да не пътуват с отбора за Мондиала, тъй като от футболната федерация искат да сведат до минимум печалбата на своите домакини около турнира, предаде SportBible.

Не искаме да допринасяме за печалбата на Катар. Затова ще сведем пътуванията си до минимум. На предходни турнири съпругите и гаджетата пътуваха с екипа, но сега отменяме тази практика за състезанието“, гласи официалното съобщение на федерацията.

По-рано „червения динамит“ представи екипите си за Мондиала, на които умишлено емблемата бе замъглена. Целта е страната да демонстрира съпричастността си със семействата на пострадалите по време на строителните дейности около шампионата. Различни източници твърдят, че хиляди мигранти са загубили живота си и са станали жертви на робски труд в този процес.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЭТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Глад, бате, глад и студ, а те едва сега започват...
  • 2 БЪЛГАРИН🇧🇬

    10 3 Отговор
    Протестирайте и срещу азерите, които нахлуват в Армения и избиват арменците.
    Наложете санкции и спрем да купуваме азерска газ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лош

    5 2 Отговор
    Тия освен в пола са неориентирани и с клавата.
  • 5 Пако

    3 1 Отговор
    ТИЯ ГАЙДИ ПЪК КОИ СА,АРАБИТЕ НЕ СА ОБРАТНИ КАТО ДАТЧАНИТЕ.ИМАТ СИ РЕЛИГИЯ,КУЛТУРА И ТРАДИЦИИ И СА 50 ПЪТИ ПО РАЗВИТИ ОТ ДАТЧАНИТЕ.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Защо само

    0 0 Отговор
    съпругите и гаджетат бе Хамлетовци?... Откажете се от участие и ще видите дебелия край от страна на ФИФА. Перчене за чужда сметка.