Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 19:03 1 765 0

Легендарен вратар на Ливърпул: Меси е провокатор, а Роналдо е егоцентрик

  • йержи дудек-
  • ливърпул-
  • реал мадрид-
  • лионел меси-
  • кристияно роналдо

Полякът не си спести критиките към двама от най-великите атлети в историята

Легендарен вратар на Ливърпул: Меси е провокатор, а Роналдо е егоцентрик - 1
Снимка: БГНЕС

Спорът между Лионел Меси и Кристияно Роналдо рядко досега се е водел за чисто личностните им качества, но не е без прецедент и това да се дебатира. Легендарният вратар на Ливърпул - Йержи Дудек, реши да се включи в темата, макар и задочно през своята автобиография.

„Меси е провокатор, какъвто бе и целият състав на Барселона под ръководството на Хосеп Гуардиола. Винаги са били готови да те провокират и много често им се получаваше идеално. Чувал съм Меси да говори такива гнусни неща на Пепе и Рамос, че трудно човек би си представил да излязат от устата на човек, който привидно изглежда толкова спокоен и симпатичен“, пише полякът в книгата си, цитиран от Il Posticipo.

Раул също е много арогантен, но цялостно е нормален тип. Кристияно Роналдо обаче е огромен егоцентрик с невероятна жажда за успех. Убеден съм, че той би предпочел тимът му да печели всеки път с 1:0 с негови попадения, отколкото с 5:0, но без той да се е разписал. Като цяло и той е нормален човек, но е напълно разбираемо, ако някой не го харесва“, пише още Дудек.

Полският вратар прекара 4 години в Реал Мадрид преди да прекрати кариерата си, като записа само 12 мача за „кралския клуб“. Името му обаче блесна най-ярко във финала на Шампионската лига през 2005 г., когато танците му на вратата допринесоха за пропуските на Милан в онзи митичен мач в Истанбул, завършил 3:3 от 0:3, но все пак загубен от „росонерите“ след наказателните изстрели.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА